31 Οκτωβρίου 2012

Εξαιρετικό το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - Σβόμποντα // Την ψήφιση του πακέτου μέτρων ζήτησε ο Σβόμποντα

Εξαιρετικό το κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα - Σβόμποντα

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hannes Swoboda. Συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η βουλευτής και υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και o Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, διαπιστώθηκε ευρεία σύνθεση απόψεων.........

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Την ψήφιση του πακέτου μέτρων ζήτησε ο Σβόμποντα

Σε ερώτηση για το τι συζήτησε, στη συναντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι κατανοεί τις ενστάσεις του κ. Κουβέλη αλλά, πρόσθεσε ότι του επεσήμανε: "Να υπολογίσετε τι θα σημαίνει το "όχι" στη συνοχή της κυβέρνησης. Αν πέσει θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν ακόμη οι συνθήκες για πρόωρες εκλογές".

Μάλλον υποτονική η υποδοχή της πολύκροτης “λίστας”…

Άρθρο από το Διέξοδος


Απ’ ό,τι φαίνεται η δημοσιοποίηση προ ημερών της φερόμενης ως “λίστας Λανγκάρντ” από το περιοδικό “Hot Doc” προκάλεσε περισσότερο θόρυβο λόγω του κρατικού – κυβερνητικού αυταρχισμού που εκδηλώθηκε με την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη (κατά σύμπτωση την ίδια μέρα που δυο ακόμα δημοσιογράφοι “κόβονταν” από την ΕΡΤ επειδή σχολίασαν κριτικά την πολιτική κάλυψη που είχε παράσχει ο υπουργός “προ-πο” στα βασανιστήρια που υπέβαλε η ΓΑΔΑ τους κρατούμενους για την αντιφασιστική – αντιρατσιστική μοτοπορεία…) , παρά με το καθαυτό περιεχόμενό της, το όποιο έτυχε από τα μμε υποδοχής μάλλον υποτονικής.

Κατά πάσα πιθανότητα, η υποτονικότητα αυτή οφείλεται στο ότι η φερόμενη ως “λίστα Λανγκάρντ” ειναι φτωχή σε ονόματα πολιτικών, και ως εκ τούτου δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης  εντός του γνωστού μοτίβου “οι 300″, οι “κλέφτες πολιτικοί” κλπ, το οποίο μοτίβο έχει θρέψει μια ολόκληρη γενιά “αγανάκτησης” αποπροσανατολίζοντάς την από τις πραγματικές αιτίες (και λύσεις) του προβλήματος. Οι οποίες αιτίες βρίσκονται στην κανονική λειτουργία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής κι όχι σε κάποια οποιαδήποτε παρέκκλιση από την “νομιμότητα”  όπως με επιμονή και στοχοπροσήλωση επιχειρούν να πείσουν τον λαό οι κάθε απόχρωσης απολογητές του καπιταλισμού και των διάφορων μερίδων των καπιταλιστικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη 
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30πμ στην Ομόνοια
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5.00μμ στην Ομόμοια

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη! 
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

Στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής συζητιέται σήμερα Τετάρτη η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ. Με την ίδια Πρόταση Νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.
Πρόκειται για νόμους που:-- Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.
-- Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-- Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
-- Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι με μια φωνή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
την Τρίτη 10.30 το πρωί στην Ομόνοια και
την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ.

Όλοι στην 48ωρη απεργία στις 6 & 7 Νοεμβρίου με το ΠΑΜΕ

http://www.pamehellas.gr/multimedia/posters/full/31102012_143624.jpg

Χρυσή Αυγή: Γέννημα-θρέμμα και "μαντρόσκυλο" του Καπιταλισμού

Χρυσή Αυγή: Γέννημα-θρέμμα και «μαντρόσκυλο» του Καπιταλισμού
Του Νικόλαου Μόττα

«Ο Φασισμός είναι ο Καπιταλισμός σε σήψη»
Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν.

Και τι δεν έχει γραφτεί για το “φαινόμενο Χρυσή Αυγή”. Ένα ζήτημα που παίρνει συνεχώς ολοένα και περισσότερο ανησυχητικές διαστάσεις έπειτα από τις εκλογές του περασμένου Ιούνη. Απ' τη ρητορική του ρατσιστικού μίσους μέχρι τις δολοφονικές πράξεις βίας απέναντι σε μετανάστες και έλληνες, το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα έχει αποδείξει πως αποτελεί μια τερατογέννεση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς για να αντιληφθεί ότι ξεκάθαρες “ιδεολογικές πηγές” του μορφώματος αυτού είναι ο ναζισμός των δεκαετίων 1930 και 1940, ο εθνικιστικός λαϊκισμός και η ρατσιστική παράνοια: τα ίδια τα επίσημα έντυπα της Χρυσής Αυγής, ο λόγος - και κυρίως οι πράξεις - των μελών της αποτελούν τα καλύτερα πειστήρια.

Πως προέκυψε όμως η Χρυσή Αυγή και – κυρίως – ποιούς εξυπηρετεί η εκλογική της άνοδος; Και τα δύο ερωτήματα είναι αλληλένδετα. Από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και σήμερα, η ιστορία του φασισμού (σε οποιαδήποτε μορφή του, απ' τον ιταλικό φασισμό του Μουσολίνι και τον χιτλερικό “εθνικοσοσιαλισμό” μέχρι το νεοναζισμό των ημερών μας) είναι συνυφασμένη με την προστασία του καπιταλιστικού συστήματος. Το ενδιαφέρον στοιχείο, που είναι άξιο μελέτης, αναφορικά με τις οργανώσεις τύπου “Χρυσής Αυγής” είναι η ικανότητα τους να εμφανίζονται, δήθεν, ως φορείς αντισυστημικών απόψεων. Και ασφαλώς σε στιγμές οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός του φασισμού καταφέρνει να εξαπατά πλατιά – μικροαστικά κυρίως – κοινωνικά στρώματα. Τι κρύβεται όμως πίσω απ' το “προσωπείο” της αντισυστημικής ρητορείας, του δήθεν αντικαπιταλισμού και των υπερπατριωτικών κορώνων που προβάλει η οργάνωση αυτή;

Φάτε στη μάπα δημοκρατία, φάτε στη μαπα ελευθερία του λόγου

Χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη...




<<Μετά τον Κώστα Βαξεβάνη, σειρά είχε ο Σπύρος Καρατζαφέρης, ο οποίος συνελήφθη χθες αργά το βράδυ.
Αιτία αποτέλεσε η "κατοχή" των "απόρρητων εγγράφων" που αφαίρεσαν οι hackers από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία όπως είχε αναφέρει δημοσίως είχε στα χέρια του. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν κοινοποίησε κανένα στοιχείο απλά κάλεσε από την εκπομπή του να παρέμβει πολιτικό στέλεχος του υπ. Οικονομικών έτσι ώστε να γίνει διασταύρωση. Αφού αυτό δεν έγινε, προανήγγειλε ότι θα αρχίσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία από την επομένη.
Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής και αφού ο δημοσιογράφος κατευθυνόταν προς το σπίτι του, συνελήφθη από ισχυρή αστυνομική δύναμη! Ο λόγος; Κάποια περασμένη και ξεχασμένη στα μπαούλα δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει απόψε... τα μεσάνυχτα και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Δεν ξέρανε που μένει ο κ. Καρατζαφέρης; Γιατί λοιπόν δεν του κοινοποιήθηκε κάτι, πριν να συλληφθεί σαν Γιαγκούλας;>> Πhγή Dailynews24
-------

"Ελληνική Χαλυβουργία", Μαγνησία: Εργοδοτικές μεθοδεύσεις, εργατικές αντιστάσεις

 
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πιέσεις στους εργάτες να μην αντιδράσουν
Κάλεσμα πάλης κόντρα στη μοιρολατρία και τις αυταπάτες απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας
Η σημασία που έχει για την εργοδοσία να μην εκφράσουν οι εργάτες στα εργοστάσια Βόλου και Βελεστίνου αγωνιστικά την αντίδρασή τους στην αξίωσή του μεγαλοβιομήχανου για δραστικές μειώσεις μισθών αναδείχθηκε και με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής. Η πραγματοποίηση της συνέλευσης είχε ανακοινωθεί την περασμένη Τετάρτη, στην πρώτη συνέλευση που είχε συγκαλέσει το σωματείο των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια προσδίδοντάς της το χαρακτηρισμό «ενημερωτική» και διευκρινίζοντας ότι την απόφαση για την αποδοχή ή όχι της εργοδοτικής πρότασης θα έπαιρνε η συνέλευση της Παρασκευής. Ομως, σύμφωνα με καταγγελίες, οι εργάτες ενημερώθηκαν ότι η συνέλευση δε θα γινόταν εκεί που γίνεται τα τελευταία χρόνια (στο Εργατικό Κέντρο και συνήθως το απόγευμα για να διευκολύνεται η συμμετοχή των εργατών), αλλά μέσα στο εργοστάσιο, χωρίς να έχει προκηρυχθεί κάποια στάση εργασίας.
 
Είναι ενδεικτικό, όπως κατήγγειλαν και εργάτες στο κλαδικό συνδικάτο, ότι η ενημέρωση για τη συνέλευση έγινε με διαφορά αρκετών ωρών στα δύο εργοστάσια καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, στο έλαστρο (Βόλο) έγινε το πρωί και στο χαλυβουργείο (Βελεστίνο) ώρες αργότερα. Μάλιστα, δεκάδες χαλυβουργοί απείχαν από τη συνέλευση με αρκετούς από αυτούς να καταγγέλλουν το σωματείο για μεθόδευση. 
 
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι όλες τις προηγούμενες μέρες στελέχη της εταιρείας φρόντιζαν να αναπαράγουν τον εκβιασμό ότι αν οι εργάτες δεν αποδεχτούν τις μειώσεις θα κλείσει το εργοστάσιο. 

Grover Furr - Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία (Έκτο μέρος)

Από το Lenin Reloaded

Τεκμήρια από τις τρεις δίκες της Μόσχας

Οι μαρτυρίες των κατηγορουμένων στις τρεις δίκες της Μόσχας απορρίπτονται ως ψευδείς ως ζήτημα ρουτίνας. Οι κατηγορούμενοι, λέγεται, απειλήθηκαν, βασανίστηκαν, ή με κάποιον άλλο τρόπο εξαναγκάστηκαν να ομολογήσουν παράλογα αδικήματα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν διαπράξει. Όλα αυτά είναι εσφαλμένα.

Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο που να αξίζει το όνομά του που να δείχνει πως οι κατηγορούμενοι απειλήθηκαν, ή βασανίστηκαν ή εξαναγκάστηκαν με υποσχέσεις κάποιου είδους να δώσουν ψευδείς ομομολογίες. Υπό την ηγεσία του Χρουτσόφ, και ξανά υπό την ηγεσία Γκορμπατσόφ, και στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα, η επίσημη στάση του Σοβιετικού και του Ρωσικού καθεστώτος είναι πως οι καταθέσεις των κατηγορουμένων είναι ψευδείς. Το ανακριτικό υλικό, το οποίο στην συντριπτική του πλειοψηφία παραμένει απόρρητο στη Ρωσία σήμερα, έχει "χτενιστεί" σε αναζήτηση τεκμηρίων που θα διέψευδαν τις δίκες και θα αποδείκνυαν πως οι μαρτυρίες των κατηγορουμένων ήταν ψευδείς. Όμως τέτοια τεκμήρια δεν έχουν ανακαλυφθεί. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι τέτοια τεκμήρια δεν υπάρχουν.

Το 1992, και κατά τη διάρκεια της βραχύβιας περιόδου της "γκλασνόστ" υπό τον Γιέλτσιν, δημοσιεύτηκαν οι προσφυγές δέκα από τους κατηγορουμένων των δικών της Μόσχας. Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο στη βάση των δικών τους ομολογιών και των κατηγοριών άλλων κατηγορουμένων. Αν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να ανακαλέσουν τις ομολογίες τους και να δηλώσουν αθώοι, αυτή ήταν η τελευταία τους ευκαιρία. Δεν το έκανε κανείς. Όλοι τους επιβεβαίωσαν την ενοχή τους.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος στη ΝΕΤ (30/10/2012)


«Φασισμός: Ο πιο ωμός, ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός» (Μπ. Μπρεχτ)


Γραφει ο
 Ν.Μπογιόπουλος

 «Εμείς ήμασταν το καθεστώς εκείνο το οποίο εμείς εκφράζουμε ιδεολογικά, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά».
(Ν. Μιχαλολιάκος, ΣΚΑΪ, 24/10/2012).
*
Θυμίζουμε:
*
1) Ο Μεταξάς ήταν αυτός που το 1936, λίγους μήνες πριν κηρύξει επίσημα τη φασιστική δικτατορία, είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον βασιλιά Γεώργιο και είχε λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης όλων των αστικών κομμάτων, αν και το Γενάρη του ίδιου χρόνου στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε λάβει μόλις 50.000 ψήφους και κατείχε μόλις 7 έδρες στη Βουλή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τότε βουλευτή Ηλείας του Λαϊκού Κόμματος, Βάσου Στεφανόπουλου:

«Χρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, εξεπέσαμεν ως συνέλευσις και χάσαμε τον ψυχικόν σύνδεσμο προς τον λαόν. Διότι τι είδους ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθή όταν ο μεν λαός φωνάζη δεν θέλω να με κυβερνήση ο Μεταξάς, ημείς δε αδιαφορούντες του απαντώμεν: Και όμως θα σε κυβερνήσει ο Μεταξάς».

Καλά τους κάνανε!

Κώστα, αγόρι μου, καλά να πάθεις! Ρε συ, εμείς γίναμε μανούλες στο "πού 'ν' το, πού 'ν' το το δαχτυλίδι..." προσπαθώντας επί τόσους μήνες να χάσουμε τη λίστα κι εσύ μας την κρέμασες στα περίπτερα φόρα παρτίδα; Ολόκληρος πρώην υπουργός κατέθεσε "ειλικρινά, δεν ξέρω", όταν ρωτήθηκε πού είναι η λίστα κι εσύ την έβγαλες όπως βγάζουν οι χαρτοκλέφτες τούς άσσους από το μανίκι; Δεν κατάλαβα, δηλαδή, τί ήθελες να παραστήσεις; Τον πονηρό;

Μεταξύ μας, καλά του κάνανε του Βαξεβάνη και τον μαζέψανε. Τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνα και πρέπει να πατάσσονται εν τη γενέσει τους, διότι δεν θέλει και πολύ να βρεθούν μιμητές και να χαλάσει η πιάτσα. Σκέψου, λέει, να βγει κάποιος άλλος δημοσιογράφος και να βγάλει στον αέρα τούς χαμένους φακέλους τής Φαράν. Αν δεν θυμάστε, μιλάμε για το εργοστάσιο που σωριάστηκε στον σεισμό τού 1999 σκοτώνοντας 8 εργαζόμενους. Τότε ανακατεύτηκε η δικαιοσύνη και βρήκε ότι το εργοστάσιο είχε πάθει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό τού 1981 αλλά δεν είχε επισκευαστεί. Τελικά, δεν πήγε κατηγορούμενος κανένας υπεύθυνος, επειδή κάπου στον δρόμο μεταξύ ανακριτή-εισαγγελέα χάθηκαν οι φάκελλοι. Τί λέτε, λοιπόν; Με τόσα προβλήματα που έχει αυτή την εποχή ο τόπος, είναι ώρα να βρεθούν οι χαμένοι φάκελλοι;

30 Οκτωβρίου 2012

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ενώ οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεδρίαζαν, ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι ''η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί''.Συνεργάτες του λένε ότι ο Πρωθυπουργός με αυτή του την κίνηση ήθελε να δείξει ότι η πολιτική διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, φαίνεται να είπε επίσης σε κορυφαίο υπουργό του ότι ''μίλησα ακόμη και με τον Θεό, δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο''.



Μετά τον GW Bush και ο Σαμαράς συνομιλεί με το μεγαλοδύναμο. Μετανοείτε!



Διαφοροποίηση Θ. Τσιριγώτη από τους υπογράφοντες την καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης

Θ.Τσιριγώτης
Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε "πρόταση των παρεμβάσεων" στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ 25/10/12.
Σ αυτήν αναφέρεται εκτός των άλλων ότι οι παρεμβάσεις στην ΑΔΕΔΥ προτείνουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας.
Είναι αλήθεια ότι αυτό ήταν το πνεύμα και το γράμμα των εκπρόσωπων των παρεμβάσεων Κουτσούμπα, Λαθήρα και Σμήλιου , το οποίο εξέφρασαν με τις ομιλίες τους (Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ 25/10), διόλου τυχαίο διότι και οι τρεις βρίσκονται στον ίδιο πολιτικομετωπικό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Είναι όμως άλλο τόσο αλήθεια ότι ο υπογράφων τόσο με τις ομιλίες του όσο και με την αρθρογραφία του καθόλου δεν συμφωνεί με το σύνθημα της γενικής πολίτικης απεργίας.

Kινητοποίηση εργαζομένων σε ΜΚΟ-5 Νοέμβρη, Ομόνοια


Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας-Χορτιάτη

Η ίδρυση της Λαϊκής Επιτροπής Πυλαίας-Χορτιάτη ήρθε ως αποτέλεσμα της άμεσης ανάγκης για συντονισμένη και όσο το δυνατόν μαζικότερη δράση απέναντι στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης.

H Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας- Χορτιάτη συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετόπου (ΠΑΜΕ) της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και των Συλλόγων γυναικών για να οργανώσουν το λαό που ζει στην περιοχή της Πυλαίας, του Πανοράματος, του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου και του Φιλύρου για να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα: την ανάγκη για επιβίωση, την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, την αυξανόμενη ανεργία, τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές κ.α.

Στην Λαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι οι οποίοι επιθυμούν να θέσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να συστρατευτούν μαζί με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής. Για να βάλουν φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, τα οποία γκρεμίζουν τα δικαιώματα, τη ζωή και το μέλλον μας.

Δήλωση Χαλβατζή για την περίπτωση Παπανδρέου

 
Το ΚΚΕ δεν έχει καμία αντίρρηση να κληθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου. 
 
Στην τοποθέτησή μου επισήμανα ότι η διαδικασία αυτή δεν οδηγεί πουθενά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, γιατί δεν φωτίζει τις ουσιαστικές πτυχές της υπόθεσης «Λίστα Λαγκάρντ» και τις ευθύνες που υπάρχουν. 
 
Επιπροσθέτως, υπογράμμισα ότι: 
 
Όσο δεν ονομαστικοποιούνται οι μετοχές των ΑΕ, όσο δεν αίρεται το τραπεζικό, φορολογικό και επιχειρηματικό απόρρητο και όσο δεν καταργούνται οι νόμοι για τις off shore εταιρείες, θα διαιωνίζεται η σημερινή κατάσταση.

Με αφορμή τα εκλογικά αποτελέσματα σε Τσεχία και Ουκρανία

Πριν λίγες μέρες, στις 12-13 Οκτωβρίου 2012, διεξάχθηκαν περιφερειακές εκλογές στην Τσεχία, μια χώρα με πείρα των “δεινών” που προκάλεσε ο κομμουνισμός! Εκεί λοιπόν, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα, λαμβάνοντας 20,43% (το 2008 είχε λάβει 15,03%).
Στην Ουκρανία όπου ο λαός έζησε επίσης τα “κακά του κομμουνισμού”, καθώς η Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας (ένα κόμμα που υπερασπίζεται την ΕΣΣΔ, ασκώντας κριτική στις παρεκτροπές της από τις λενινιστικές αρχές), στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της 28ης Οκτωβρίου 2012, πέτυχε σπουδαία εκλογική νίκη, υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του, λαμβάνοντας 13.98% (το 2007 είχε λάβει 5.39%)! Να σημειώσουμε εδώ, πως σε έρευνα που είχε γίνει από το Κέντρο Ερευνών Pew στην Ουκρανία, το 62% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι στον καπιταλισμό η ζωή είναι χειρότερη, απ’ ότι στον σοσιαλισμό.
Η έρευνα του Pew που αναφέραμε περιλάμβανε κι άλλες χώρες. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως στην Ουγγαρία, το 72% δήλωσε επίσης πως η ζωή στον καπιταλισμό, είναι χειρότερη απ’ ότι κατά την περίοδο του σοσιαλισμού, ενώ το ποσοστό που λέει το ίδιο στην Βουλγαρία, φτάνει το 62%.
Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα: “Στη Ρουμανία, το 45% απ’ όσους συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα του Ρουμάνικου Ινστιτούτου Αξιολόγησης και Στρατηγικής, πιστεύουν ότι σήμερα θα ζούσαν καλύτερα, αν δεν είχε επικρατήσει ο καπιταλισμός στη χώρα τους. Το 61%, δήλωσε ότι σήμερα ζει κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες, απ’ ότι επί σοσιαλισμού. Απ’ την άλλη, μόλις το 29% αντιλαμβάνεται τον κομμουνισμό σαν μια “κακή ιδέα”.

ΚΚΕ: Κοροϊδία, ελιγμοί και απειλές των κυβερνητικών εταίρων

«Πίσω από την κοροϊδία, τα παιχνίδια και τους ελιγμούς των κυβερνητικών εταίρων έρχεται το γνωστό δίλημμα-απειλή: υποταχθείτε στα νέα εξοντωτικά μέτρα για να μείνει η χώρα στο ευρώ και στην ΕΕ», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα νέα μέτρα και τις διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων.
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να απαντήσουν ότι μέτρα, μνημόνια και «ευρωμονόδρομος» πάνε μαζί και είναι προς όφελος του κεφαλαίου», προσθέτοντας ότι «η πάλη να μην περάσουν τα μέτρα είναι μέρος της πάλης για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, δηλαδή την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία».

Είμεθα «κράτος» και ουχί «ξέφραγο αμπέλι»!


Γράφει   ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οπως και στην περίπτωση του «γέροντα Παστίτσιου»
έτσι και στην περίπτωση του Βαξεβάνη, του εκδότη του
περιοδικού που δημοσίευσε τη φερόμενη ως «λίστα Λαγκάρντ»,
το κράτος κινήθηκε με υποδειγματική ετοιμότητα.
Εισαγγελείς, ανακριτές, χωροφυλάκοι, δικαστές, «κοριοί»
δούλεψαν στην εντέλεια,
συνεργάστηκαν άψογα,
εντόπισαν τους «εγκληματίες»
και τους βούτηξαν στο άψε – σβήσε.
Θα έπρεπε να το περιμένει κανείς. Αλλωστε με την ίδια ακριβώς
ετοιμότητα ξέρει να δουλεύει το κράτος μας σε όλες τις περιπτώσεις.
Οπως, για παράδειγμα, όταν πρέπει να διερευνήσει (πραγματικά) εγκλήματα,
αλλά ατυχώς «χάνει τους φακέλους» (π.χ. υπόθεση «Φαράν»).

Προκλητικές φοροαπαλλαγές σε ορίζοντα δεκαετιών!

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις για τη σωτηρία του τραπεζικού κεφαλαίου

Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι όροι της μοιρασιάς του πακτωλού με τις διακρατικές ενισχύσεις από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τα οποία και φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες, ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Με τις νέες κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις καθιερώνουν το λεγόμενο «αναβαλλόμενο φόρο», το δικαίωμα των τραπεζικών ομίλων να απαλλάσσονται από κάθε φόρο, προκειμένου έτσι να αναπληρώσουν την εμφανιζόμενη χασούρα τους από το «κούρεμα» του κρατικού χρέους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «αναβαλλόμενος φόρος» θα ισχύσει για την επόμενη 30ετία!

Συγκεκριμένα :

1) Το φορολογικό όφελος από τη μελλοντική τους κερδοφορία θα το εμφανίσουν στα λεγόμενα εποπτικά κεφάλαια των ισολογισμών τους, προκειμένου έτσι να μειώσουν τις ανάγκες κεφαλαιακής επάρκειας. Με την προωθούμενη ρύθμιση, πέρα από τις φοροαπαλλαγές, πετυχαίνουν επίσης και τη μείωση των κεφαλαίων που καλούνται να βρουν οι σημερινοί μεγαλομέτοχοι, την προβλεπόμενη συνεισφορά τους στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθούν από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η προκλητική φοροαπαλλαγή (μέσω αναβαλλόμενου φόρου) θα ισχύσει σε επίπεδο τραπεζικών ομίλων, δηλαδή όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για τις κάθε είδους θυγατρικές τους.

Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τα «μαξιλαράκια» της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα σε ρόλο συκοφάντη

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.
Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.
Είναι μια ανακοίνωση που, εν ολίγοις, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ». 

Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή το πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!! 

Τέτοιο πλαίσιο ΝΑΙ βγήκε, αλλά με πρωτεργάτες την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τη στήριξη των άλλων δυνάμεων και την κατηγορηματική αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. 

Καλώς ήλθατε στο «Hotel Αρμονία»


Ένα κομμάτι μέλλοντος

Η «κινεζοποίηση» των ευρωπαίων εργατών δεν είναι μόνο μια εικόνα από το μέλλον, μια απειλή που επικρέμεται, μια τάση την οποία το εργατικό κίνημα θα προσπαθήσει, κάποτε, να ανατρέψει. Αλλού, εκτός του ελληνικού μικρόκοσμου, έχει ήδη συντελεστεί.
 Σε τόπους όχι και τόσο μακρινούς· άλλωστε, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, οι αποστάσεις μετράνε πια διαφορετικά. Όταν το κεφάλαιο μετακινείται σε κλάσματα δευτερολέπτου, η διακίνηση των εμπορευμάτων είναι το πρώτιστο στοιχείο που δίνει περιεχόμενο στην τρέχουσα έννοια της ταχύτητας. Η μεταβολή των εργασιακών σχέσεων ακολουθεί αμέσως μετά.

Ας γίνουμε επιτέλους ευρωπαίοι, ας μιλήσουμε για «καινοτομία» και «ανάπτυξη». Ας κρυφοκοιτάξουμε για λίγο ένα κομμάτι από το ενδεχόμενο μέλλον μας:


Το καλύτερο υπνωτήριο της πόλης έχει το γοητευτικό όνομα «Hotel Harmony» και φιλοξενεί μια εκατοστή μεταναστών εργατών, τους οποίους έχει «προσκαλέσει» η  Xawax, μια από τις 1300 εταιρίες ευρέσεως εργασίας της χώρας.

29 Οκτωβρίου 2012

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε


Περίσσεψαν οι προτροπές για ενότητα, πατριωτισμό και ομοψυχία από τους εκπροσώπους της εξουσίας, την ίδια στιγμή που παρακολουθούσαν την παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από το φόβο επεισοδίων, ανάλογων των περσινών.

Η αντίφαση αυτή, ανάμεσα στις εκκλήσεις για ενότητα από τη μια και την απομόνωση των επισήμων σε ζώνη ασφαλείας μακριά από κόσμο, δεν καθρεφτίζει κάποια σχιζοφρενική λογική της κυρίαρχης ιδεολογίας, αλλά αποκαλύπτει σχηματικά τον πυρήνα της: οι εκπρόσωποι των ηγετικών ομάδων της άρχουσας ελληνικής τάξης ολοένα και περισσότερο αποδεσμεύονται και τυπικά από την κοινωνία, φροντίζοντας μόνο για την παράταση αναπαραγωγής της ιδεολογίας τους, που θα διευκολύνει την εφαρμογή των αποφάσεων τους.

Η εικόνα της απομονωμένης ηγεσίας που παρακολουθεί την παρέλαση εικονίζει ξεκάθαρα την ελληνική αστική ηγεσία, που με όλες τις ενέργειές της επιδίωκε και επιδιώκει τη δημιουργία ενός ασφαλούς πλέγματος για να κρατήσει την εξουσία. Αυτό το πλέγμα ασφαλείας το εξασφάλιζε με την άνευ όρων πρόσδεση σε κάποια ξένη προστασία και όταν μάλιστα φοβόταν κάποιες προοπτικές, ακόμα και πολύ μακρινές για προετοιμασία από τις υποτελείς τάξεις άλλων, δυσμενών γι’ αυτή, κοινωνικών λύσεων, κατέφευγε στην πολιτική εμπλοκή του στρατού.

Το ανέκδοτο της ημέρας



Η απόφασή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ για κόψιμο της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση», φέρνει στην επικαιρότητα το κυρίαρχο ζήτημα που δεν είναι άλλο από την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης.

Έχει ή δεν έχει δικαίωμα ένας δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης να ασκήσει κριτική σε Υπουργό ή στέλεχος αυτής της Κυβέρνησης, μα και της κάθε Κυβέρνησης;

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι έχει.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι για να μπορέσει να κερδίσει η δημόσια τηλεόραση τη θέση που της αξίζει θα πρέπει να στηριχτεί από την Πολιτεία.

Η καλύτερη στήριξη δεν είναι άλλη από το να δείξουμε εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους, τα στελέχη και όλο το προσωπικό της δημόσιας τηλεόρασης.

Ας απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

No more coal ...

Δεν μας έφταναν τα αστικά κόμματα που ήδη υπάρχουν ... Μετά τον Λοβέρδο, και ο Χρυσοχοΐδης θέλει να ιδρύσει το δικό του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια το βασικό ερώτημα, δεν είναι το "ποιά διαφοροποίηση θα έχει ο Χρυσοχοΐδης απο αυτά που εφάρμοζε σε όλη την προγενέστερη πολιτική του καριέρα", διότι αυτό θα ήταν μια αστεία ερώτηση.

Το ερώτημα που μας απασχολεί, είναι το ποιός καπιταλιστής επιμένει να θέλει - σώνει και καλά - αυτόν τον ηλίθιο να τον εκπροσωπεί. 

Εντάξει κυρ-καπιταλιστά, καταλαβαίνω πως σου έχει αποδείξει την υποταγή του και έχεις επενδύσει τόσα χρόνια, πολλά ... στο προσωπό του. Αλλα βρε παιδάκι μου, τόσοι νέοι, ικανοί και άφθαρτοι πολιτικοί υπάρχουν, οι οποίοι θα σου δήλωναν υποταγή, πουλώντας και την μάνα τους για ένα τάλαρο. Εσύ επιμένεις για τον καμμένο (απο τις πολιτικές εξελίξεις) Χρυσοχοΐδη ?


Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, για τα φαινόμενα λογοκρισίας


Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και κινηματικές δράσεις από τις 30 Οκτωβρίου για την απόφαση καρατόμηση των συναδέλφων, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, διαμαρτυρόμενοι για πολλαπλά κρούσματα λογοκρισίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημοσιογράφων:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Grover Furr - Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία (Πέμπτο μέρος)

Από το Lenin Reloaded

[παραλείπονται οι σελίδες 26 (μέση) ως 35 (τέλος)]. 

Το ψέμμα του Τρότσκι 
Η εισαγωγή στην αναφορά της Επιτροπής Ντούι [Dewey Commision], η οποία συνήλθε το 1937 για να εξετάσει τις κατηγορίες ενάντια στον Τρότσκι, δηλώνει:
Εάν ο Λέον Τρότσκι είναι ένοχος των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται, τότε καμία καταδίκη δεν μπορεί να είναι αρκετά αυστηρή.
Ο Τρότσκι αρνήθηκε ότι συνεργάστηκε με τη Γερμανία ή την Ιαπωνία, όπως κατηγορήθηκε πως έκανε στις δίκες του 1937 και 1938 από πολλούς από τους άλλους κατηγορουμένους. Σήμερα ξέρουμε όμως γνωρίζουμε πως είπε ψέμματα στην πολύ φιλική Επιτροπή Ντούι το 1937 για άλλα θέματα, πολύ λιγότερο σοβαρά.
Στη βάση της έρευνάς του στα έγγραφα Τρότσκι, στη Houghton Library του Harvard, o J. Arch Getty επεσήμανε το 1986 πως ο Τρότσκι είχε γραπτή επαφή με τους υποστηρικτές του τουλάχιστον το 1932:
Την περίοδο των δικών της Μόσχας, ο Τρότσκι αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με τους κατηγορουμένους από τότε που έφυγε σε εξορία το 1929. Είναι όμως πλέον σαφές πως το 1932 είχε στείλει μυστικές προσωπικές επιστολές στους πρώην ηγέτες της αντιπολίτευσης Καρλ Ράντεκ, Γκ. Σοκολνίκοφ, Ε. Πρεομπαζένσκι, και άλλους. Αν και το περιεχόμενο αυτών των επιστολών είναι άγνωστο, μοιάζει λογικό να θεωρήσουμε ότι αφορούσαν απόπειρες να πείσει τους παραλήπτες να επιστρέψουν στην αντιπολίτευση. J Arch Getty, "Ο Τρότσκι στην εξορία", Soviet Studies 39.1 (Ιανουάριος 1986), σ. 27-28.

Α. Παπαρήγα: Δεν φτάνει μόνο η καταψήφιση των μέτρων

Για τη ψήφιση των νέων μέτρων και τη λαϊκή αντίδραση, που πρέπει να υπάρξει μίλησε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας & των σωματείων της ΕΑΣ.


Στη δήλωσή της η κα. Παπαρήγα ανέφερε:  

«Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα, όμως εμείς επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνο η καταψήφιση. Γιατί, ακόμα κι αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας: Δεν δίνουμε τη δόση, τιμωρώντας την Ελλάδα, δηλαδή τιμωρώντας τον ελληνικό λαό. Από αυτή την άποψη εμείς παλεύουμε για να καταψηφιστούν και να είναι μία αρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης.

 Απ’ τα πάνω οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν έρθει τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστική αλλαγή. Επομένως πρέπει να υπάρχει λαϊκή αντεπίθεση ριζικής ανατροπής. Χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, οριστική διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική καταψήφιση των μέτρων. Καταψήφιση ΝΑΙ, αλλά και ολοκληρωμένη εναλλακτική ριζική λύση από την άλλη. Όσοι επιμένουν μόνο στην καταψήφιση και μετά βλέπουμε ή εναποθέτουν τα πάντα μόνο σε μία αλλαγή μέσω μιας εκλογικής διαδικασίας, αυτό που θα κάνουν δεν είναι τίποτα άλλο πάρα να επιμηκύνουν και να κάνουν ακόμα χειρότερα τα βάσανα του λαού».

Νέα απόπειρα επιβολής εκ περιτροπής εργασίας στη Phone Marketing


Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση Phone Marketing S.A. 

Εμείς οι εργαζόμενοι του τηλεφωνικού κέντρου της Phone Marketing S.A. που για 114 ημέρες - από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο-βρισκόμασταν σε απεργία ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που μας επέβαλε ο εργοδότης μας, προβαίνουμε σε 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα 29/10/2012 από τις 09:00 – 12:00, ενάντια στη δεύτερη προσπάθεια της Διοίκησης να μας επιβάλει ξανά το ίδιο μέτρο, με εργασία 8ωρών την εβδομάδα και 130€ μισθό το μήνα.

Θεωρούμε ότι η επανάληψη του μέτρου γίνεται εκδικητικά επειδή η πλειοψηφία των εργαζομένων αρνήθηκε να υπογράψει την ισχύουσα γενική συλλογική σύμβαση εργασίας με τα νέα μισθολόγια, που συνεπάγεται νέα ραγδαία μείωση μισθών στους ήδη μειωμένους μισθούς που παίρνουμε από τη λήξη της απεργίας και μετά.

«Θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μίμης»;

Ξανασμίγουνε τα αηδόνια;
«Θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μίμης» ισχυρίζονται στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στη Real news του Σαββατοκύριακου και με την οποία εμφάνισε ως ελπίδα - υπό προϋποθέσεις - για την Αριστερά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
«Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να αυτομετασχηματιστεί σε έναν πόλο αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης με διακριτή πολιτική συμμαχιών - κι αυτό βέβαια δεν σημαίνει να γίνει ένα κακώς εννοούμενο κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ μιας άλλης εποχής» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Real news ο Μίμης Ανδρουλάκης, εκτιμώντας πως «πολλά παραμένουν ακόμα ανοιχτά στην τελική τοπογραφία της Αριστεράς». Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών, μάλιστα, κάλεσε τον Ευ. Βενιζέλο να μην δίνει μάχη οπισθοφυλακής, ενώ προανήγγειλε «μια νέα σύνθεση της Αριστεράς μέσα από τη σημερινή μεγάλη κρίση».

Τριπλασιάζει την δυναμή του το ΚΚ Ουκρανίας

Παρά το γεγονός πως τα κομμουνιστικά κόμματα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έχουν να λύσουν ακόμα πολλά ζητήματα σε "θεωρητικό και στρατηγικό επίπεδο" ... η αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΚΚ Ουκρανίας, αποτελεί ιδιατέρως ευχάριστη εξέλιξη. Αν αναλογιστούμε μάλιστα και το κλίμα που ακολούθησε την αστική "πορτοκαλί" επανάσταση, με την παρολίγο εξαφάνιση των κομμουνιστών απο τον εκλογικό χάρτη, το 14 με 15 % αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που σχεδίαζαν το μέλλον των Ουκρανών, χωρίς τους κομμουνιστές.

Βέβαια η καπιταλιστική κρίση και οι χειρισμοί των αστικών επιτελείων, φέρνουν στο προσκήνιο και σε αυτήν χώρα, τους φασίστες του κόμματος "Svoboda", που απ'οτι φαίνεται θα λάβει ποσοστό μεταξύ 8 και 9%.

Καθώς η καταμέτρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, υπάρχουν αρκετές αναφορές για περιπτώσεις νοθείας εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων.

Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες των καπιταλιστών κρατούν στα νύχια τους τον χώρο της Υγείας

Αναδημοσιεύω ως έχει ενα άρθρο απο το dailynews24.gr στο οποίο φαίνεται ο παραλογισμός του να αφήνεις την υγεία στα χέρια των εταιριών. 226.000 Ευρώ για ενα φάρμακο ή πεθαίνεις, αυτός είναι ο καπιταλισμός κύριοι, αυτή η ελευθερία που σου παρέχει.

------------------


Η Caroline Cassin είναι 29 ετών, ζει στο Μπέρμιγχαμ και όλη της τη ζωή δίνει μία γενναία μάχη με την κυστική ίνωση.

Λιποτάκτες !

Έλεγχο και τιμωρία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Πρέπει να υπάρξει έλεγχος και τιμωρία στους "λιποτάκτες", που εν καιρώ οικονομικού πολέμου φυγάδευσαν τα χρήματά τους σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι «ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αρκεί να υπάρχει η αίσθηση της δικαιοσύνης στις θυσίες που καλείται ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Πηγή : Newsit

Μιλάμε οι άνθρωποι χτυπούν ρεκόρ γελοιότητας κάθε μέρα πλέον. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται απλά για κωμωδία, ώστε να αράξουμε αναπαυτικά και να απολαύσουμε με μπόλικο ποπ κορν, τις παπαριές που λέει ο ένας ή ο άλλος αστός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ... αλλά πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ξεκάθαρη πολεμική τακτική, στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται. Για αυτό και μην μας παραξενεύουν οι πολεμικοί όροι ... πχ λιποταξία.

Αφισο-προτάσεις

Κόπηκε απο την ΝΕΤ η εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" - Σχόλιο του ΚΚΕ


 Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.

Η ευθύνη βαρύνει τη συγκυβέρνηση και τους εντεταλμένους της στην ΕΡΤ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα. 
-----------------------
Άσχετο, αλλά τις τελευταίες μέρες το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, δεν δημοσιεύει στην διαδικτυακή του έκδοση, τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ?

Grover Furr - Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία (Τέταρτο μέρος)

Από το Lenin Reloaded

[παραλείπονται οι σελίδες 19 (τέλος) έως 22 (μέση)]

Στην εργασία αυτή υποθέτω πως όσο περισσότερα τα ατομικά αντικείμενα στοιχειοθέτησης που είναι όλα σύμφωνα με μία ερμηνεία τόσο μικρότερη η πιθανότητα αυτά, και η ερμηνεία τους, να είναι το αποτέλεσμα κάποιου είδους "ενορχήστρωσης" ή φαλκίδευσης σύμφωνα με προκαθορισμένο σχέδιο. Αυτό θα πρέπει να ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου τα έγγραφα δεν είχαν ποτέ στόχο να δημοσιοποιηθούν. όταν συνδυάζονται με στοιχεία που δεν είχαν ποτέ άμεση σχέση με καμία ακροαματική διαδικασία, η πιθανότητα της φαλκίδευσης γίνει πολύ μικρή. Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που ονομάζουμε "περιστασιακές ενδείξεις" στο νομικό σύστημα. Όταν υπάρχουν αρκετές, οι περιστασιακές ενδείξεις" είναι τα πιο ισχυρά στοιχεία που υπάρχουν.
Αυτή ισχυρίζομαι πως είναι η περίπτωση με το τηλεγράφημα Τρότσκι της 18ης Ιουνίου 1937. Όπως αναγνώρισε ο Ρογκόβιν, το πιο σημαντικό στοιχείο σχετικά με αυτό το τηλεγράφημα είναι ότι ο Στάλιν έγραψε επάνω του. Αλλά το συμπέρασμα του Ρογκόβιν δεν έχει πειστική συλλογισιτκή. Κανείς που να μην είχε ήδη πειστεί ότι ο Τρότσκι ήταν αθώος για τις κατηγορίες συνεργασίας με τη Γερμανία δεν θα υποπτευόταν ότι ο Στάλιν δεν πίστευε στην αλήθεια όσων έγραφε για το ακροατήριο των στενότερων συνεργατών του, σχολίων που δεν είχαν ποτέ στόχο να κυκλοφορήσουν περισσότερο. Ίσως "τα πάντα (να) είναι πιθανά", αλλά τι είναι αληθοφανώς πιθανό; Ο Ρογκόβιν θα ήθελε να πιστέψουμε πως ο Στάλιν, ο Μολότωφ, ο Μικόιαν και ο Ζντάνοφ "υποκρινόντουσαν" μεταξύ τους πως ο Τρότσκι συνεργαζόταν με τους Γερμανούς αν και ήξεραν πεντακάθαρα ότι οι ίδιοι επινόησαν την ιστορία. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ένα τέτοιο συμπέρασμα.
Αν οι λέξεις στο τηλεγράφημα ήταν οι μόνες αποδείξεις που μας οδηγούσαν να υποπτευθούμε ότι δεν ήταν κατασκευασμένες οι κατηγορίες ενάντια στον Τρότσκι --τουλάχιστο όχι από τον Στάλιν ή όχι εν γνώσει του-- θα ήταν ωστόσο πολύ σημαντικές. Ο Στάλιν επέβλεπε όλα τα ανακριτικά έγγραφα, περιλαμβανομένων τεράστιων ποσοτήτων στοιχείων που είτε παραμένουν απόρρητα στη σημερινή Ρωσία είτε έχουν καταστραφεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία που τείνουν στην ίδια αυτή κατεύθυνση. 

28 Οκτωβρίου 2012

Grover Furr - Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία (Τρίτο μέρος)

Από το Lenin Reloaded
Το τηλεγράφημα Τρότσκι προς την σοβιετική ηγεσία 
Το πρώτο ντοκουμέντο που θέλω να παρουσιάσω είναι ένα ντοκουμέντο που δείχνει τόσο την υπόσχεση που παρουσιάζει η ερμηνεία των αρχειακών στοιχείων όσο και τα προβλήματά της.
Ο Ιούνιος του 1937 ήταν περίοδος τρομερής κρίσης στην σοβιετική ηγεσία. Τον Απρίλιο ο Γ. Γιακόντα, ο κομισσάριος (αρχηγός) της NKVD μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, καθώς και ο Α. Ενουκίτζε, μέχρι πρόσφατα μέλος της Κ.Ε και υψηλόβαθμο μέλος της σοβιετικής κυβέρνησης, είχαν αρχίσει να ομολογούν πως είχαν σημαντικό ρόλο σε σχέδια για πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. Ο Μάιος είχε ξεκινήσει με μια εσωτερική εξέγερση ενάντια στην ισπανική δημοκρατική κυβέρνηση στην οποία συμμετείχαν αναρχικοί και τροτσκιστές. Η σοβιετική ηγεσία γνώριζε ότι η εξέγερση αυτή περιελάμβανε κάποιου είδους συνεργασία μεταξύ των φιλοτροτσκιστικών δυνάμεων στη χώρα και της φρανκικής καθώς και της ναζιστικής κατασκοπίας. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου οκτώ στρατιωτικοί αρχηγοί της ανώτατης βαθμίδας, περιλαμβανομένου του Μ. Τουχατσέφσκι, του ενός από πέντε αρχηστράτηγους του Κόκκινου Στρατού, είχαν συλληφθεί και είχαν προβεί σε ομολογίες συνομωσίας με τον Τρότσκι και τους τροτσκιστές, τους δεξιούς με αρχηγό τον Μπουχάριν, τον Γιαγκόντα και τον Ρικόφ και --πιο σκοτεινά από οτιδήποτε-- με την ναζιστική Γερμανία και την Ιαπωνία. 
Στις 2 του Ιούνη, ο Νικολάι Μπουχάριν άλλαξε ξαφνικά στάση και ομολόγησε ότι ήταν ένας από τους αρχηγούς της ίδιας συνομωσίας. Την ίδια ημέρα ο Λεβ Καραχάν, κουρφαίος σοβιετικός διπλωμάτης που κάποτε είχε στενούς δεσμούς με τον Τρότσκι ομολόγησε επίσης. Ο αρχιστράτηγος Τουχατσέφσκι και οι άλλοι στρατιωτικοί αρχηγοί προφανώς συνέχισαν να κάνουν ομολογίες ως τις 9 Ιουνίου. Στις 11 Ιουνίου ήρθε η δίκη, όπου ξαναομολόγησαν, και κατόπιν η εκτέλεσή τους. Πολλά υψηλά ιστάμενα μέλη της Κ.Ε και Μπολσεβίκοι σχετιζόντουσαν μαζί τους.

Παρέμβαση Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού/Αργυρούπολης με πορεία, στην παρέλαση

Το έργο φασισμός το έχουμε ξαναδεί: Μέρος πρώτο, “Η Δικτατορία του Μεταξά”.



Μιας και είναι οι μέρες τέτοιες αναδημοσιεύω ένα άρθρο που είχα γράψει πριν απο μερικούς μήνες

Μα είναι να μην τον συμπαθείς τον κύιριο; Τι και αν πριν πει ενα όχι οπως κάποιοι του υπέδειξαν, είχε πει καμια 20αριά χιλιάδες ναι σε όλους τους επίδοξους κατακτητές της χώρας, οικονομικούς και μη.

Στη συγκεκριμένη σειρά άρθρων θα παραθέσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες από τον πρώτο τόμο του «Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ» προκειμένου ο αναγνώστης να κάνει τους ανάλογους παραλληλισμούς του χθες με το σήμερα και να βγάλει τα όποια κρίσιμα συμπεράσματα. Καλό θα είναι πριν κάποιος προχωρήσει παρακάτω στην ανάγνωση να γνωρίζει ότι δεν έχω σε καμία περίπτωση σκοπό να πω ότι το χθες επαναλαμβάνεται επακριβώς στις μέρες μας ή ότι οι συνθήκες είναι απόλυτα όμοιες. Μια τέτοια ανάγνωση θα ήταν ολότελα λανθασμένη, όσο λανθασμένο θα ήταν να πει κάποιος ότι το παρελθόν δεν έχει τίποτα να μας διδάξει. Επιλεκτικά λοιπόν, θα αναφερθώ σε κάποιες περιπτώσεις του χθες οι οποίες θεωρώ ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό που βιώνουμε σήμερα. Θα εστιάσω κυρίως σε περιστατικά φασιστικής βίας εναντίον του κόμματος και γενικά της αριστεράς, πρώτων για να γίνει φανερό ότι το έργο εμείς οι κομμουνιστές το έχουμε ξαναδεί, αλλά και για να καταστεί ξεκάθαρο στον καθένα ότι «τα δυο άκρα»(όπως το λένε κάποιοι) μεταξύ τους ουδεμία σχέση έχουν, ούτε όσον αφορά την ιδεολογία τους, ούτε όσον αφορά τις πρακτικές τους. Έτσι, γιατί στο μέλλον πρόκειται να δούμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια εξίσωσης των κομμουνιστών με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες από τα διάφορα κέντρα ενημέρωσης, τα ευυπόληπτα κόμματα και τα λογής λογής παπαγαλάκια.

Κάτω Αχαΐα : ΟΧΙ των κατοίκων στους σύγχρονους απογόνους των SS


Grover Furr - Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία (Δεύτερο μέρος)

Από το Lenin Reloaded

Η αντικειμενικότητα και η πειθώ 
Η πολιτική προκατάληψη συνεχίζει να κυριαρχεί στην μελέτη της ΕΣΣΔ. Τα συμπεράσματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με το κυρίαρχο παράδειγμα απορρίπτονται κατά βούληση ως αποτελέσματα προκατάληψης ή ανικανότητας. Τα συμπεράσματα τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω τις κατηγορίες ενάντια στον Στάλιν, ή αυτά τα οποία τον κάνουν να δείχνει είτε λιγότερο "καλός" είτε λιγότερο "κακός" από ό,τι τον θεωρεί το κυρίαρχο παράδειγμα αποκαλούνται "σταλινικά." Κάθε αντικειμενική μελέτη των αποδείξεων που είναι πλέον διαθέσιμες ρισκάρει να αποκληθεί "σταλινική" απλώς και μόνο επειδή φτάνει σε συμπεράσματα που δεν είναι πολιτικά αποδεκτά σε όσους έχουν ισχυρές πολιτικές προκαταλήψεις, είτε αυτές είναι αντικομμουνιστικές είτε συγκεκριμένα τροτσκιστικές.
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να εξετάσει τις κατηγορίες του διατυπώθηκαν στην ΕΣΣΔ κατά την δεκαετία του 1930, ότι ο Τρότσκι ήταν συνεργός των Γερμανών και των Ιαπώνων ενάντια στη Ρωσία, στη βάση στοιχείων που είναι πλέον διαθέσιμα. Η μελέτη δεν είναι "εισήγηση εισαγγελέα" ενάντια στον Τρότσκι. Δεν είναι απόπειρα να αποδειχθεί "ένοχος" ο Τρότσκι για συνομωσία με τους Γερμανούς ή τους Ιάπωνες. Ούτε είναι απόπειρα να "υπερασπιστεί" τον Τρότσκι ενάντια σε τέτοιες κατηγορίες.
Προσπαθήσαμε σκληρά να κάνουμε αυτό που κάνει ένας ερευνητής στην περίπτωση ενός αδικήματος στο οποίο δεν έχει ειλημμένη θέση [parti pris] αλλά θέλει απλώς να λύσει το μυστήριο του εγκλήματος. Αυτό κάνουν διαρκώς οι ιστορικοί που ερευνούν το πιο μακρινό παρελθόν ή την ιστορία άλλων χωρών, εκτός της ΕΣΣΔ.

Αύξηση κερδών παρά την κρίση

Και ενώ ορισμένοι ψάχνουν για λίστες ...
ο πλούτος των εργαζομένων σε αυτήν την χώρα,
κάνει φτερά μπροστά από τα μάτια τους !

ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Κατά 18,2% αύξησαν το 2011 τα συνολικά κέρδη τους οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανίες, στα 1,60 δισ. ευρώ από 1,35 δισ. ευρώ

Για αυτήν την λίστα θα μιλήσει κανείς ?

Σε μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους, αλλά και με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες που τα εισοδήματά τους λεηλατούνται από περικοπές, ακρίβεια και αυξημένους φόρους, σε μια περίοδο κρίσης όπου καταστρέφονται μεθοδικά ακόμη και κεφάλαια, σε μια χώρα με όλο και περισσότερους πεινασμένους, έγινε κι αυτό: Ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις για το 2011 βρίσκονται 175 εταιρείες τροφίμων! Η σχετική έρευνα της STAT BANK είναι αποκαλυπτική, όσο και ...ελπιδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτές οι 500 βιομηχανίες κατέγραψαν όλες μαζί το 2011 καθαρά κέρδη περίπου 1,60 δισ. ευρώ. Με 25 δισ. ευρώ παραπάνω κέρδη από το 2010, είχαν μια θετική μεταβολή κατά 18,2% μια χρονιά που όλοι έλεγαν - και έτσι έγινε - ότι θα είναι από τις χειρότερες που γνώρισαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Μέχρι που ήρθε το 2012. Αυτές οι βιομηχανίες αύξησαν, επίσης, το συνολικό τζίρο τους κατά 16,9% στα 34 δισ. ευρώ, ενώ το μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους διαμορφώθηκε στο 4,8%.

Διαχρονικά μηνύματα

Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και δεν αλλάζουν. Η ερμηνεία τους όμως διαφέρει τόσο στους κατά καιρούς ερμηνευτές τους, όσο και στις εκάστοτε διαφορετικές συνθήκες. Πέραν αυτής της εξωτερικής εικόνας, το εσωτερικό τους νόημα είναι ένας βασικός κρίκος της αλυσίδας αγώνων που σημάδευσαν τον ελληνικό λαό. Γίνεται από χρόνια προσπάθεια να περιοριστεί η ερμηνεία τους και προπάντων τα πρακτικά τους συμπεράσματα σε ένα «φουσκωμένο» κατά φαντασία «ηρωισμό» ενός χωρίς αρχές εθνικισμού. Η ουσιώδης όμως αλήθεια βρίσκεται στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να αντισταθεί στη χειρότερη μορφή εξουσίας του κεφαλαίου που είναι ο ναζιστο-φασισμός.
 
Η εξάπλωση της σιδερόφρακτης κατοχής και του πολέμου της χιτλερικής Γερμανίας έκφραζε το άκρον άωτον της πολεμικής επιβολής του γερμανικού κεφαλαίου. Εκτός απ' αυτή την πλευρά επιβολής βρισκόταν και η άλλη. Ηταν η επιβολή του αγγλικού ιμπεριαλισμού που φάνηκε ανάγλυφα στα μετά την Κατοχή χρόνια με το σπρώξιμο στον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Η ερμηνεία επομένως της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν μπορεί να ξεφύγει από την ιστορική αλήθεια ότι ήταν πόλεμος επιβολής παγκόσμιας κυριαρχίας του αγγλικού με το γερμανικό ιμπεριαλισμό. Οι οξύτατες μιλιταριστικές μορφές ήταν η επιβεβαίωση ότι ο μιλιταρισμός ήταν και είναι το εργαλείο ακραίας αντιλαϊκής βίας.

Grover Furr - Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία (Πρώτο μέρος)

Από το Lenin Reloaded

Grover Furr
Οι αποδείξεις για την συνεργασία του Τρότσκι με τη Γερμανία και την Ιαπωνία
Μτφρ.: Lenin Reloaded

Αν ήταν να αναληφθεί μια αντικειμενική έρευνα για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, που να είναι ελεύθερη από ιδεολογικούς δογματισμούς, τότε πολλά θα άλλαζαν σε ό,τι αφορά την στάση μας απέναντι στα χρόνια εκείνα και στις προσωπικότητες της εποχής. Και αυτό θα ήταν μια "βόμβα" που θα δημιουργούσε κάποια προβλήματα...
Σχης Victor Alsknis, 2000 
Είναι βασικό για τους ιστορικούς να υπερασπίζονται το θεμέλιο της επιστήμης τους: την πρωταρχικότητα των αποδείξεων. Αν τα κείμενά τους είναι μυθοπλασίες, διότι με κάποια έννοια τέτοιες είναι, εφόσον είναι λογοτεχνικές συνθέσεις, το πρωτογενές υλικό για τις μυθοπλασίες αυτές είναι τα αποδείξιμα γεγονότα. Το αν υπήρχαν ναζιστικοί θάλαμοι αερίων ή όχι μπορεί να αποδειχθεί εμπειρικά. Και επειδή έχει αποδειχθεί, αυτοί που αρνούνται την ύπαρξή τους δεν γράφουν ιστορία, όποιες κι αν είναι οι αφηγηματικές τους τεχνικές.
Eric Hobsbawm, 1994, σ. 57. 
...μπορούμε να καταρρίψουμε ένα μύθευμα μόνο στον βαθμό που εξαρτάται από προτάσεις που μπορούν να αποδειχτούν εσφαλμένες.
Του ιδίου, σ. 60.
Η μελέτη αυτή ερευνά αποδείξεις ότι ο Λέον Τρότσκι πιθανόν να συνεργάστηκε  κατά τη δεκαετία του 1930 με γερμανούς ή/και ιάπωνες αξιωματούχους, είτε κυβερνητικούς είτε στρατιωτικούς.

Σύγχρονο λαϊκό όχι στα μέτρα


Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιστράτευσε τους μηχανισμούς καταστολής για να τον αποκλείσει», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Στις κεντρικές παρελάσεις αλλά και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες εκφράστηκε δυνατά το σύγχρονο λαϊκό όχι στα μέτρα και τα μνημόνια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξοντώνουν το λαό προς όφελος των μονοπωλίων» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας πως «η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη, με τη χειραφέτησή τους, τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση να βάλουν φραγμό και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.

Παρέμβαση του ΚΚΕ με πορεία, στην παρέλαση του Πύργου


Το ΚΚΕ για την σύλληψη Βαξεβάνη


«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ.

«Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού (με τις λίστες), από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους.

Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν».

Πανό στην Ακροναυπλία


Κρατώντας σημαίες του ΚΚΕ, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν στον βράχο της Ακροναυπλίας, σημείο μαρτυρίου αγωνιστών του Κομμουνιστικού κόμματος, στο Ναύπλιο.

Σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου να τιμήσουν τους φυλακισμένους, βασανισμένους, εκτελεσθέντες αγωνιστές και την αντίσταση κατά του φασισμού στη περίοδο του 1940, τα μέλη του ΚΚΕ σήκωσαν πανό που γράφει: «Οχι στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όχι στο Φασισμό».

Πηγή : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Απο την κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Πάτρα (video)

"Το ΟΧΙ που είπε ο λαός μας, κατά της φασιστικής εισβολής το 1940 και το οποίο μετεξελίχθηκε σε μαζική ηρωική ένοπλη αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης και διδαχής.
Τιμάμε το ΟΧΙ. Με λαϊκή συμμαχία και πάλη για να βάλουμε τέλος στο δρόμο της εξαθλίωσης." 
Από την ανακοίνωση της Ν.Ε Αχαΐας του ΚΚΕ

 Κατα της 10:00, πραγματοποιήθηκε ομιλία και κατάθεση στεφανιού στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο εκτέλεσης κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών το Μάη του '44, από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας με συνθήματα για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, τον ΔΣΕ, την καπιταλιστική κρίση για την ανάγκη για παλλαική εργατική συσπείρωση απέναντι στον ταξικό μας εχθρό και τα τσιράκια του.

Κατα τις 11:30 η πορεία έφτασε στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης, στην συμβολή των οδών Αράτου & Αγίου Ανδρέα, όπου συνέχισε τα συνθήματα, εμπλουτίζοντάς τα μάλιστα με τραγούδια της Αντίστασης, των ταξικών αγώνων και την Διεθνή.

Μόλις πέρασε και το τελευταίο στρατιωτικό τμήμα της παρέλασης, η πορεία μπήκε απο την Αράτου στην Αγίου Ανδρέα, ώστε με τα συνθήματα της να θυμίσει στον λαό της Πάτρας, τι πραγματικά έγινε στην Αντίσταση.

28η Οκτωβρίου 1946

Από το Ιστολόγιο του Δικαίου


Πριν από 66 χρόνια ακριβώς, όταν είχαν συμπληρωθεί 6 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου του 1940, από το ηρωικό ΟΧΙ που αντέταξε ο λαός μας στους επιδρομείς, και μόλις 2 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον φασιστικό ζυγό, τότε που οι πρωτεργάτες της απελευθέρωσης γνώριζαν τους διωγμούς του κράτους των δωσιλόγων, των ριψάσπιδων της Μέσης Ανατολής και των νέων επικυρίαρχων, Βρετανών και Αμερικανών, τότε, στις 26-28 του Οκτώβρη του 1946, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Τσούκα Αντιχασίων, στην οποία πήραν μέρος οι καπεταναίοι Μάρκος, Κίσσαβος (Μπλάνας, ο καπετάνιος της θεσσαλικής I μεραρχίας του ΕΛΑΣ στο τέλος της Κατοχής), Κικίτσας (καπετάνιος Πιερίων από την αρχή του κατοχικού αντάρτικου) και Λασσάνης (πολιτικός της 10ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ). Στη σύσκεψη εκείνη αποφασίστηκε η ενοποίηση των ανταρτικών ομάδων κάτω από ενιαία στρατιωτική καθοδήγηση με την ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών στις 28 του Οκτώβρη, που θεωρείται η ημέρα ίδρυσης του ΔΣΕ. Τότε εκδόθηκε η υπ' αριθ. 1 διαταγή για τη συγκρότηση του Γενικού Αρχηγείου των ανταρτών.

Αυτή είναι η ιστορική διαταγή ίδρυσης του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών:

27 Οκτωβρίου 2012

Περι λίστας το ανάγνωσμα ...



Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε σήμερα το πρωι, την περίφημη "λίστα Λανγκάρντ". Το που την βρήκε, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Και την δημοσίευσε φυσικά, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις του περιοδικού του, εκμεταλλευόμενος την λιστο-παράνοια των τελευταίων εβδομάδων. Ωραία μέχρι εδώ.

Στην λίστα λοιπόν αυτή, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι απο μελάνι, έχουν εξαπολυθεί "πύρινοι" πολιτικοί λόγοι, έχουν στηριχθεί ολόκληρες αντιπολιτευτικές γραμμές (απο την Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ), έχουν σπαταληθεί εκατοντάδες τηλεοπτικές ώρες απο τα αστικά δελτία ειδήσεων  ... παρουσιάζονται 2059 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού της HSBC. Δηλαδή τρίχες κατσαρές, καθώς απ'οτι γνωρίζουμε οι καταθέσεις στο εξωτερικό δεν αποτελούν αδίκημα. Τι διάολο ελευθερία κίνησης κεφαλαίου μας προσφέρει αυτή η ΕΕ.

Σήμερα το βράδυ, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του δημοσιογράφου με την διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη η πράξη αυτή αποτελεί δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων. Επιλεκτική η ευαισθησία της δικαιοσύνης αλλά ας μην σταθούμε προς το παρόν, σε αυτό το σημείο.

Το "δημοκρατικό" δικαίωμα του να βιάζει κανείς την αλήθεια και να παραχαράσσει την ιστορία


Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες αλλά οι νεοέλληνες πολεμούν τους ήρωες


Επιστρέφοντας σήμερα από το Ηράκλειο άκουσα στο ραδιόφωνο κάτι που πολύ με τάραξε. Δεν πρόσεξα σταθμό, δεν γνωρίζω ποιος έκανε την εκπομπή, δεν πρόλαβα να δω συχνότητα διότι οδηγούσα και αμέσως χάθηκε το σήμα , όμως δεν έχει και τόση σημασία γιατί από ότι φαίνεται η προσπάθεια βιασμού της πραγματικότητας είναι συντονισμένη και γενικευμένη.

Ανέλυε λοιπόν ο εκφωνητής την αστική δημοκρατία και το καπιταλιστικό σύστημα μνημονεύοντας στο τέλος τον Τσώρτσιλ ο οποίος είχε πει "Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα[που είναι ακόμα χειρότερα]", εννοώντας φυσικά την Αστική Δημοκρατία.

Και μετά κολλητά, αναφερόμενος στον πόλεμο την κατοχή και την αντίσταση, συνέχισε με τα εξής.

"...Άλλωστε όλο αυτό το αίμα που χύθηκε τότε από τους συμπατριώτες μας χύθηκε για αυτόν τον λόγο..."


Δηλαδή για την αστική, κατά Τσώρτσιλ, δημοκρατία

Και για να μας βεβαιώσει ότι μιλούσε για αυτού του είδους τη δημοκρατία είπε αμέσως μετά

"Γιατί στη δημοκρατία έχεις το δικαίωμα να είσαι φασίστας, ενώ στο φασισμό δεν έχεις κανένα δικαίωμα..."

Εννοείται για ΚΚΕ, κομμουνιστές αγωνιστές, ούτε λόγος, ούτε καν για ΕΑΜ!

Ένα πράγμα θα πω για να τελειώνουμε...

Λυπηθείτε τους παππούδες σας ρε, που τους έσφαζε εναλλάξ ή και από κοινού η ελληνική, η γερμανική και η αγγλική(του Τσώρτσιλ) αστική τάξη τα χρόνια εκείνα της κατοχής, και τα χρόνια λίγο πριν και λίγο μετά.

Σεβαστείτε τους νεκρούς συγγενείς σας, τίποτα άλλο.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΥΓ: Για όσους δεν γνωρίζουν ο Τσώρτσιλ ήταν εκείνος που μετά την γερμανική κατοχή είχε τηλεγραφήσει στον Σκόμπι, διοικητή των βρετανικών στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα το περίφημο: "μη διστάσεις να ενεργήσεις σαν να ήσουν σε μια κατακτημένη πόλη όπου γίνεται μια τοπική εξέγερση"
Αυτά όμως παρέλειψε να τα αναφέρει ο εκφωνητής της ραδιοφωνικής εκπομπής...