30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ευρωκομμουνισμός και η ελληνική του έκφραση


Με αφορμή ένα άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ , αναδημοσιεύω μια σειρά άρθρων από το Ριζοσπάστη σαν απάντηση στο θέμα "ευρωκομμουνισμός".

Πρώτο μέρος
Ο «ευρωκομμουνισμός» είναι η οπορτουνιστική πολιτική που ακολούθησαν μια σειρά από κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης από τη δεκαετία του 1960. Την ονομασία του την πήρε από έναν Ιταλό δημοσιογράφο το 1975 και υιοθετήθηκε στη συνέχεια και από τους ίδιους τους «ευρωκομμουνιστές»1. Το ζήτημα της διαφορετικής στάσης των κομμουνιστικών κομμάτων πάνω στο δίλημμα επανάσταση ή μεταρρύθμιση, δηλαδή ανατροπή ή διαχείριση του συστήματος, κάνει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρη την αποτίμηση του «ευρωκομμουνισμού». Επιδιωκόμενος στόχος αυτού του άρθρου είναι μια κριτική του «ευρωκομμουνισμού» υπό το πρίσμα του μαρξισμού - λενινισμού. Η ανάλυση εστιάζει στη δραστηριότητα των τριών κύριων κομμουνιστικών κομμάτων που θεωρούνται βασικοί εκφραστές του «ευρωκομμουνιστικού» ρεύματος (Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Ισπανικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Επιχειρείται η κωδικοποίηση της επιχειρηματολογίας των «ευρωκομμουνιστών» και η ανάλυση της κοινωνικής τους βάσης. Σε ένα δεύτερο μέρος δίνεται η σύνδεση με την ελληνική εκδοχή του «ευρωκομμουνισμού» («ΚΚΕ Εσωτερικού»), στη γέννηση και την ιστορική διαδρομή της.
1. Οι ιστορικές καταβολές του «ευρωκομμουνισμού»

Παπάδες που τίμησαν τα ράσα, που φορούσαν παντελόνια και παπάδες γερμανοτσολιάδες, πουλ...α τομάρια!


- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ: H Ιερά Σύνοδος τον κήρυξε έκπτωτο γιατί αρνήθηκε να αφορίσει τους κομμουνιστές. Στη συνέχεια κατέφυγε στα βουνά με την παράταξη του ΕΑΜ όπου και διορίστηκε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΕΕΑ. Πέθανε πάμπτωχος..

Στην φωτό άγημα του ΕΛΑΣ του αποδίδει τιμές...

Γιατί «σηκώνουν» τη διαφθορά;

Ολο και πιο συχνά προβάλλεται το φαινόμενο της διαφθοράς, σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα, ως η αιτία για την κρίση. Ρεπορτάζ και αποκαλύψεις επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης. Η διαφθορά και η κακοδιαχείριση είναι φαινόμενα υπαρκτά, αλλά ωχριούν μπροστά στη «νόμιμη» κλεψιά των εργατών από τους καπιταλιστές, με την ιδιοποίηση της υπεραξίας που παράγουν οι εργάτες, τη δραστική μείωση μισθών, εργοδοτικών εισφορών κ.λπ.


Αυτή τη «νόμιμη» κλοπή αποσιωπούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και τα παρακλάδια τους, γιατί βεβαίως αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Ετσι ξυφουλκούν μεταξύ τους για το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διεφθαρμένος. Αυτό είναι το πεδίο της όποιας αντιπαράθεσής τους και είναι φυσιολογικό γιατί έχουν την ίδια στρατηγική. Ετσι οι λεονταρισμοί των διαφόρων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ ή των άλλων παραφυάδων του συστήματος «ότι εμείς είμαστε πιο αποτελεσματικοί από τους άλλους», αποσκοπούν στο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για να μη δουν ότι όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης τους κλέβουν τον ιδρώτα τους. Να μη δουν ότι είναι οι ίδιοι που τους στερούν τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα και τους καταδικάζουν σε μια χαμοζωή, που δεν αξίζει να ζουν στον 21ο αιώνα με τα τόσα επιτεύγματα και αλματώδη πρόοδο της επιστήμης.

Θυροκόλληση Γ ε ν ο κ τ ο ν ί α ς...

Γραφει 
η Λιανα Κανελλη

Ενα γιγάντιο αντί. Ενα γιγάντιο όχι. Μια κολοσσιαία προσπάθεια να υψωθεί τείχος γρανιτένιο παντού, σε κάθε εργοστάσιο, γραφείο, χωράφι, σχολείο, ακόμη και στα κοιμητήρια, τόσο σε υποκειμενικό όσο και σε κλαδικό ταξικό επίπεδο, απαιτείται εδώ και τώρα. Για να μην περάσουν και προπάντων για να μην εφαρμοστούν τα γενοκτονικά μέτρα. Το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώνεται. Εν μέσω μιας σαπισμένης και με εκβιαζόμενους θεατές παράστασης κάθαρσης. Το ενοχικό και πανικόβλητο χοιροστάσιο των ολίγων νομέων του παραγόμενου πλούτου, λάμπει από την αγωνία και τρέμει σαν το φλοιό της γης όταν το μάγμα της λαϊκής αγανάκτησης βρυχάται προειδοποιώντας πως το ηφαίστειο θα εκραγεί.

Θα χρειαστεί πολύς κόπος απ' αυτόν που οι κομμουνιστές δε φείδονται, για να αντιπαρατεθούμε στη Βουλή πολιτικά, ιδεολογικά αλλά ακόμα και στο επίπεδο της απλής κοινής λογικής με το μέτωπο της μαύρης αντίδρασης που επιτίθεται στον καθένα και την καθεμία εργαζόμενους. Οσοι επιζήσουν αυτής της λαίλαπας, όσοι δεν εκτελεστούν από την ανεργία, την πείνα, την απουσία περίθαλψης, το κρύο, την απομόνωση από την κοινωνία, τη συστηματική ενίσχυση της αποκτηνωμένης ανώτερης φυλής, που σέρνεται σα μαύρο φίδι ανάμεσα στους αγρούς των ανθρώπινων σπαρτών, τώρα που λυγίζουν από τις θυελλώδεις ριπές της ανασφάλειας και του εμπορευματοποιημένου τρόμου, προορίζονται για δούλοι.

Η Βενεζουέλα εκτοξεύει με επιτυχία τον δεύτερο δορυφόρο της


                           

cubadebate.cu, Yannis Tsal

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Κίνας, την Παρασκευή στις 12.12 τοπική ώρα ο δεύτερος δορυφόρος της Βενεζουέλας που φέρει το όνομα του επαναστάτη Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 - 1816), προδρόμου του Σιμόν Μπολίβαρ. Ο Απελευθερωτής έχει δώσει το ονομά του στον πρώτο δορυφόρο της χώρας που τέθηκε σε τροχιά το 2008 και χρησιμοποιείται κυρίως στις τηλεπικοινωνίες.

Ο νέος δορυφόρος θα αξιοποιηθεί κυρίως στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στη γεωργία, στις εξορυκτικές δραστηριότητες και για αμυντικούς σκοπούς. Έχει τη δυνατότητα να τραβήξει 350 φωτογραφίες ημερησίως και είναι προϊόν συνεργασίας Βενεζουελανών και Κινέζων επιστημόνων.

Το internet μπορεί και πρέπει- να γίνει ένα εργαλείο στην πάλη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της και το χτίσιμο της δικής της εξουσιας.

Παμε καλα,δεν λεω,αλλα πρεπει να οργανωθουμε-συσπειρωθουμε και αλλο.

Για την εμπέδωση της εκμετάλλευσης.
Η ίδια η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής και η διάδοσή της σε μεγάλο κομμάτι κόσμου είναι πεδίο ανάπτυξης ιδεολογημάτων που σκοπό έχουν να κρύψουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της εποχής που ζούμε. Η άρχουσα τάξη και οι αστοί ιδεολόγοι κάνουν λόγο για την Ε-κοινωνία της πληροφορίας,στην οποία όλοι έχουν ευκαιρίες να ζήσουν και να εξελιχθούν, εξαιτίας της ευκολότερης πρόσβασης σε ένα σωρό πληροφορίες. Τέτοιες αντιλήψεις, όχι μόνο συσκωτίζουν το χαρακτήρα της σύγχρονης εποχής, στην οποία όλο και σκληραίνει η καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά και την ίδια την έννοια της πραγματικής γνώσης, η οποία ταυτίζεται με τη συλλογή σκόρπιων πληροφοριών. Αποκρύπτουν, έτσι, το γεγονός ότι η γνώση που είναι διαθέσιμη για την πλειοψηφία του λαού όλο και φτωχαίνει,αντικαθίσταται από σκόρπιες γνώσεις,και ακριβώς αυτή η φτωχή γνώση αποτελεί τη βάση για τη διάδοση τέτοιων ιδεολογημάτων.


Ηλεκτρονική E-αντεπίθεση.
Η λειτουργία του διαδικτύου, όπως και κάθε δραστηριότητά στα πλαίσιά του,αντανακλά όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Έτσι, ο έλεγχός του δεν θα μπορούσε να παραμείνει απόλυτα στα χέρια εκείνων που το ανέπτυξαν και το ελέγχουν. Η κοινωνική διαπάλη, λοιπόν, αποτυπώνεται και στην εξέλιξη του διαδικτύου.

ΣΗΜΕΡΑ η συνέλευση της επιτροπής αγώνα Ελληνικου-Αργυρούπολης




Καλούμε όλους όσους ζούν και εργάζονται στην περιοχή μας,
να πάρουν μέρος,
στην Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα
την Κυριακή 30.09.2012 στις 6:30 μμ
στο Α΄ ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης(Αλεξιουπόλεως 27).
Συζητάμε την παραπέρα οργάνωση της πάλης μας.
Είναι ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

«Κανένας μόνος του στην κρίση

29 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ - ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Κάθε φορά που επίκειται κατακλυσμός αντιλαϊκών μέτρων γινόμαστε μάρτυρες των «ιερεμιάδων» κατά της «φορολογικής ασυνειδησίας» και πλείστων τόσων αναθεμάτων ενάντια στους φοροφυγάδες.
*
Αλλά ποιοι είναι οι φοροφυγάδες;
Προφανώς δεν είναι οι εφοπλιστές που με τις περίπου εξήντα φοροαπαλλαγές δεν πληρώνουν ούτε ένα φράγκο για φόρο.
Δεν είναι οι πλουτοκράτες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες. Δεν είναι, φυσικά, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, που έχουν εξασφαλίσει διαχρονικά τέτοιους φορολογικούς νόμους και ρυθμίσεις, με τις οποίες απαλλάσσονται οι Ανώνυμες Εταιρείες ακόμα και για τα έξοδα... κομμωτηρίου των στελεχών τους.
Φοροφυγάδες, επίσης, δεν είναι οι κεφαλαιοκράτες - «επενδυτές», οι αποδέκτες, δηλαδή, των φορολογικών προνομίων και των κάθε λογής απαλλαγών, που οι ίδιες οι αιτιολογικές εκθέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων - νομοθετών ομολογούν ότι αυτές οι φοροαπαλλαγές έχουν επιφέρει «ακαθόριστες» συνέπειες για το δημόσιο ταμείο...

Μαθημα αρθρογραφιας


Ο Χρηστος Χωμενιδης ο οποιος ως γνωστον το 2004 στηριξε αναφανδον τον ΓΑΠ εργαζομενος ακομα και ως δημιουργος των ομιλιων του και στις τελευταιες διπλες εκλογες στηριξε ανοιχτα τη ΔΗΜΑΡ, εγραψε ενα αρθρο στο protagon οπου πραγματικα παραδιδει μαθημα αρθρογραφιας!!!
Πως μπορεις να γραψεις για το ΕΑΜ χωρις να αναφερεις ποτε το ΚΚΕ, αλλα και να εμφανισεις την προδικτατορική ΕΔΑ, το Πασόκ και τον σημερινό Σύριζα ως επιδοξους κληρονομους.
-Ποιοι ηταν οι δημιουργοι του ΕΑΜ;
-Κατι αποριες που εχετε τωρα, "τεσσερα αριστερα κομματα", το λεει καθαρα ο αρθρογραφος τι αλλο θελεις δηλαδη;
Επισης μας πληροφορει ο ικανοτατος κατα γενικη ομολογια συγγραφεας, οτι απο το ΕΑΜ ξεπηδησε "και η  δολοφονική ΟΠΛΑ που οι πρακτικές της δεν διέφεραν από τις πρακτικές της ακροδεξιάς οργάνωσης Χι ή –για να το φέρουμε στις μέρες μας- των εμπρηστών της Marfin."
Τι πατε και διαβαζετε εσεις για Τιμωρο χερι του λαου  και ιστοριες για αγριους . . .

Εθνικόφρων φρενοβλάβεια (Σάμος, 1947)


Στο χτεσινό σημείωμα έγραφα: "Όμως, η αστική εξουσία δεν θέλει ειρήνη. Θέλει να βγάλει από την μέση κάθε κομμουνιστή, κάθε αριστερό και, γενικώτερα, κάθε ένα που μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα στο διαφέντεμα του τόπου". Επειδή, χτες βράδυ, αυτές οι δυο αράδες έγιναν θέμα στην παρέα, ας προσθέσω δυο-τρία πραγματάκια, σε επίρρωση όσων έγραψα.

Είναι αλήθεια ότι η ανταρτική δραστηριότητα ήταν από περιορισμένη έως ανύπαρκτη στα νησιά, προφανώς λόγω της μορφολογίας του έδαφους τους, η οποία δεν ευνοεί τον ανταρτοπόλεμο. Βεβαίως, στην Κρήτη υπήρξε αντάρτικο αλλά η Κρήτη δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα μικρά νησιά, καθώς διαθέτει και την μεγάλη έκταση αλλά και τους ορεινούς όγκους που χρειάζεται κάθε αντάρτικο. Για τους ίδιους λόγους υπήρξε ανταρτική δράση (σαφώς μικρότερης έκτασης) και στην Λέσβο. Μόνη εξαίρεση στον κανόνα ήταν το "κόκκινο νησί", η Ικαρία, όπου οι μικρές ανταρτικές ομάδες των Σίμου Γεράκη, Χρήστου Μαυρογιώργη και Γιάννη Τσερμέγκα επέμεναν να κρατούν απασχολημένο ένα κομμάτι τού "εθνικού στρατού", ώστε να μη του επιτρέψουν να ενισχύσει τα στρατεύματα που χτυπούσαν τον Γράμμο και το Βίτσι.

Από τον κανόνα δεν ξέφυγε η Σάμος, όπου επικράτησε σχετική ηρεμία μετά την λήξη τής κατοχής.

ΚΚΕ: Απατεωνιά της κυβέρνησης η αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης



«Καθαρή απατεωνιά αποδεικνύεται η δικαιολογία της κυβέρνησης
να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, 
με στόχο δήθεν να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, εφόσον δεν τον επιστρέφει πίσω στην καταληστεμένη και δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια», 
αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ζητά 
«να καταργηθούν τώρα όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση και τη διαβίωσή τους.»

Ιδού η οικονομική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ...

Φορολογούν τους πολλούς - Κάνουν πάρτυ οι λίγοι (νομικά πρόσωπα, επιχειρηματίες).
Ιδού η οικονομική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ...


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ εναντια στον ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΜΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» Εδιωξαν τους χρυσαυγίτες από το εργοστάσιο - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης Ελαιουργοσαπωνοποιών

Αποστομωτική απάντηση στην παρουσία πριν από λίγες μέρες ομάδας της Χρυσής Αυγής στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, δίνουν η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.
Δηλώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην πρόνοια».
«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έχει ιδρύσει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στην περιοχή της Εύβοιας και πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, προωθεί τις πιο αντεργατικές και ρατσιστικές πρακτικές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία καταλήγει ως εξής:

ΔΗ.ΜΑΡ - Αμάρτησα για το ευρώ μου

ΝΑΡ / ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Οπαδοί του κυβερνητισμού

Σε εργατικό ξεσηκωμό καλεί το πανό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ,
με τους ξεπουλημένους του Ε.Κ.΄Αργους.



«Με δεδομένα πως η πραγματοποίηση ενός συνολικού ενδιάμεσου στόχου προοδευτικής διεξόδου, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής εξουσίας, της κυριαρχίας της ΕΕ και των πολυεθνικών είναι εντελώς παράλογος, είναι η απάτη που υποτάσσει όχι μόνο την επαναστατική συνείδηση αλλά και τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και πως είναι δύσκολο, ακόμα και να το φανταστεί σήμερα κανείς, πως με τους σημερινούς συσχετισμούς μπορεί να επιβάλει τη σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας. Με αυτά ως δεδομένα, οφείλουμε το κυβερνητικό ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε θετικά μέσω ενός άμεσου προγράμματος εργατικών στόχων που θα επιβάλλονται με τον σύγχρονο επαναστατικό αγώνα της εργατικής πλειοψηφίας, θα συνδέονται με την αναγκαιότητα της επανάστασης και της κυβερνητικής εξουσίας, θα συνοδεύονται από την αποδεικτική κατάθεση - επαγγελία της σύγχρονης κομμουνιστικής κοινωνίας ως στοιχείο ενότητας και όχι διχασμού των αγωνιζόμενων. Διαφορετικά, η κομμουνιστική και επαναστατική Αριστερά θα κινδυνεύει να συνθλιβεί ως περιττή κι ο λαός για απροσδιόριστο διάστημα να γονατίσει» (εφημερίδα «ΠΡΙΝ», 23/9/2012). Τι λένε;

Θανάσης Παφίλης: " Αν πεινούσατε, αν πεθαίναν τα παιδιά σας επειδή δεν έχουν νερό τι θα κάνατε; Θα μένατε στη χώρα; Αυτός είναι ο κόσμος σας! "

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ --- Πλήρης κάλυψη στα δουλεμπορικά της «Χρυσής Αυγής»

Οι μηχανισμοί της εργοδοσίας, 
που λειτουργούν με όρους δουλέμπορα, 
φαίνεται πως απέκτησαν ισχυρές προσβάσεις
και στη φασιστική «Χρυσή Αυγή»
Πέρα για πέρα προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη

Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη.

Με βιτρίνα το παραπάνω «Γραφείο», οι Χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του «ντίλερ» για λογαριασμό επιχειρηματιών, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες, δίχως δικαιώματα, ασφάλιση και ένσημο. Την πρακτική αυτή εφάρμοσε καταρχήν σε Στερεά και η Εύβοια, σε απευθείας συνεννόηση με επιχειρηματίες της περιοχής.

28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τσιπρανδρέου και το σχέδιο διάσωσης του κεφαλαίου


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ) συνάντησε τον σοσιαλδημοκράτη Σούλτς, (που σημειωτέων δεν είναι σαν τους άλλους που δεν τον είχαν δεχτεί προεκλογικά).

Σύμφωνα με την Αυγή:
 «Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε λοιπόν, μιλώντας και με τη γλώσσα των αριθμών, ότι το πρόγραμμα του Μνημονίου είναι αδιέξοδο και βυθίζει την ίδια ώρα τη χώρα στον φαύλο κύκλο ύφεση - ελλείμματα - χρέος. “Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μια χώρα που δεν είναι σε πόλεμο διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης”, είπε, για να σημειώσει ότι αυτή είναι μια πραγματικότητα που “οι τεχνοκράτες της τρόικας δεν μπορούν να κρύψουν”.» 

Δεν μας λέει αδιέξοδο για ποιόν; Γιατί για το κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους του τραπεζίτες είναι η καλύτερη δυνατή διέξοδος που μπορεί να υπάρξει δεδομένου ότι η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά και καταστρέφει και μέρος του κεφαλαίου. Μάλιστα επειδή το κεφάλαιο δεν είναι χρήμα άλλα σχέση εκμετάλλευσης, το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί  όχι μόνο δεν αποτελούν αδιέξοδο για το κεφάλαιο αλλά νομοθέτησαν ένα αντεργατικό οδοστρωτήρα που τον έχει απόλυτη ανάγκη και για τη φάση της ανάπτυξης. Για την πιο μεγάλη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης εντός και εκτός ΕΟΖ.

Απάντηση της εργατικής τάξης με νέα απεργιακή κινητοποίηση

Τα μέτρα στήριξης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, η ΕΕ, όπως η κατάργηση του κατώτερου μισθού και μεροκάματου, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης, η μείωση των κοινωνικών δαπανών, ματώνουν το σώμα της εργατικής τάξης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να μην τα αποδεχτούν. Να συνεχίσουν ακόμα πιο συλλογικά, ακόμη πιο μαζικά. Να σπάσουν το φόβο, τη μοιρολατρία. Να παλέψουν για την ανατροπή αυτών και των αιτιών που τα γεννούν. Να οργανώσουν την πάλη τους. Να αποφασίσουν νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα από συζητήσεις, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς.

Καμιά αναμονή, τώρα συνεχίζουμε χωρίς ώρα χαμένη.

ΠΑΦΙΛΗΣ: " ΝΑΖΙστικη οργανωση η Χρυση Αυγη"


ΕΠΙΚΑΙΡΗ οσο ποτε η προταση του ΚΚΕ για την παταξη της διαφθορας - Παιχνιδι αποπροσανολισμου η λιστα των διαφθαρμενων ΚαπιταΛΗΣΤΩΝ.

Ηχηρά ονόματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Κωνσταντόπουλος στη λίστα του ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.
Δειτε ολη την λιστα εδω


Επαναφέρει το ΚΚΕ την πρόταση νόμου στη Βουλή για το "πόθεν έσχες" και το νόμο περί ευθύνης υπουργών ζητώντας μεταξύ άλλων τη μετατροπή των μετοχών (όπως και των άλλλων τίτλων) από ανώνυμες σε ονομαστικές, τον έλεγχο στην εξαγωγή και εισαγωγή κεφαλαίων στη χώρα, την απαγόρευση των offshore εταιρειών, καθώς και την κατάργηση του φορολογικού, τραπεζικού, εμπορικού και επιχειρηματικού απορρήτου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΚΕ 

Οι κατεγγελοντες και οι κατγγελομενοι αρνούνται τις προτάσεις που έχει καταθέσει, ώστε να δημιουργηθούν κάποια περιθώρια διαλεύκανσης και τιμωρίας.

ΑΥΞΗΣΗ (παλι) στις τιμες των Διοδιων.


Διόδια αυξημένα από 0,30 μέχρι 1,40 ευρώ, αναλόγως κατηγορίας οχήματος,
 θα πληρώνουν οι οδηγοί από την 1η Οκτωβρίου, σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με ανακοίνωση της φερώνυμης εταιρείας και βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Αύξηση στα διόδια από Δευτέρα - αναλυτικά οι τιμές

Αναλυτικότερα, στο 1,70 ευρώ από 1,40 ευρώ μέχρι σήμερα αυξάνεται το κόστος των διοδίων για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, ενώ για τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και με ύψος έως 2,20 μέτρων, το τίμημα διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ από 2.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος στον ΑΝΤ1 για την λίστα του ΣΔΟΕ

Για την υπόθεση του καταλόγου των προσώπων που ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπόμπή του ΑΝΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στο ίδιο απόσπασμα, βλέπουμε την ΔΗΜΑΡ να μας κάνει μια επίδειξη ρόλων, όχι μόνο όσον αναφορά την επάξια αντικατάσταση του ΛΑΟΣ στην κυβερνητική τρόικα, δίνοντας το "αριστερό" άλλοθι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα ... αλλά και στον τρόπο "πολιτικής" αντιπαράθεσης με τον οποίον επιλέγουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ με την σημερινή του εμφάνιση, πιστεύω πως επάξια κέρδισε την θέση και τον ρόλο του Αϊβαλιώτη, σε αυτό το κοινοβούλιο. Κατα τα άλλα ο Α. Παπαδόπουλος, κόπτεται υποκριτικά για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, όταν ο ίδιος χρησιμοποιεί μεθόδους φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων, βάζοντας εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων και οδηγώντας τους στην αντίδραση.


ΕΣΑ, Ες-Ες, ξετσιπωσιές

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Χρυσή Αυγή», τεύχος 44, Απρίλιος 1989


Προχτές, ο εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος που κοσμεί την αστική δημοκρατία στο αστικό κοινοβούλιο, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του συνθήματος... «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»!

Υπενθυμίζουμε:

1) Ο «φυρερίσκος» αυτής της χιτλερικής γκρούπας, πριν γίνει «φυρερίσκος», ήταν επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ.
Η ΕΠΕΝ ήταν το χουντικό κόμμα που είχε ιδρύσει από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.
Ο Μιχαλολιάκος, δηλαδή, δεν ήταν παρά το δεξί χέρι του δικτάτορα που έστειλε τα τανκς ενάντια στο Πολυτεχνείο για να θάψει κάτω από τις ερπύστριες το «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία».

2) Ο Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής», ήταν αυτός που το 1976 συνελήφθη για επίθεση κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος αυτουνού του τραμπούκου, του οπαδού του Μάλλιου, δηλαδή του ΕΣΑτζή που βασάνιζε τους αγωνιστές για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», λέει ότι τάσσεται υπέρ του συνθήματος... «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»!

Αποπροσανατολίζουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής

Για να περάσουν τα επαχθή μέτρα των τόσων δισεκατομμυρίων που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα, απαιτείται και η παραπλάνηση. Χρειάζεται να επιστρατευτεί και η πανουργία του κράτους των εκμεταλλευτών. Γι' αυτό βομβαρδίζουν τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη με... ειδεχθείς πράξεις φοροδιαφυγής και λιστες . Τις μέρες, λοιπόν, που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα εγκληματικά μέτρα, το υπουργείο Οικονομικών «ανακάλυψε» μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή που διέπραξαν 121 άτομα, όπου και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία... Εφημερίδα που στήριζε στο παρελθόν φανατικά ΠΑΣΟΚ και σήμερα τη ΝΔ και τον Σαμαρά, κρέμασε στα μανταλάκια τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών. Στο παρελθόν είχαν «κρεμάσει» τους γιατρούς του Κολωνακίου και πιο πριν άλλες επαγγελματικές ομάδες.

ΧΑΝΙΑ : Φασιστοειδή βανδάλισαν σε μνημείο του ΕΛΑΣ.


Καταγγελία του τοπικού Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Την οργή και την αγανάκτηση όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης εκφράζει σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία του το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για την εγκληματική πράξη και το βανδαλισμό από φασιστοειδή, σε μνημείο που είχε τοποθετήσει η ΠΕΑΕΑ για να τιμήσει τους αγωνιστές της μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, στο δρόμο Λάκκοι - Ομαλός, στη θέση Φώκιες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η πράξη αυτή είναι φασιστικής καθαρά έμπνευσης που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα πατριωτικά και τα έντονα αντιφασιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού, που εκδηλώθηκαν έντονα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, αλλά και με τη δημιουργία ισχυρού αντιστασιακού κινήματος στα χρόνια της χιτλερικής κατοχής.

O Ν. Καραθανασόπουλος για την λίστα των 32,Μειμαρακη - Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τη «λίστα» των πολιτικών προσώπων που διενεργεί έλεγχο το ΣΔΟΕ.





Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τη «λίστα» των πολιτικών προσώπων που διενεργεί έλεγχο το ΣΔΟΕ.

1. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ όπως έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια, ζητά την δημοσιοποίηση των ονομάτων των πολιτικών προσώπων για τα οποία διενεργείται έλεγχος από το ΣΔΟΕ καθώς επίσης και την ταχύτατη διενέργεια του ελέγχου. Κανένας λόγος δεν συντρέχει που να εμποδίζει την δημοσιοποίηση ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική των επιλεκτικών διαρροών που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. 

27 Σεπτεμβρίου 2012

" Επιμορφωτικο " διάλειμμα....


Ένα βίντεο απο τον γνωστό μας Σίλα για την Θρησκεία και τον Παστίτσιο.
Με πολύ καυστικό χιούμορ αναδεικνύει τα αδιέξοδα της ιδεαλιστικής και μεταφυσικής σκέψης. 
Και τα αδιέξοδα της ηλιθιότητας (παρεπιπτόντως) με ένα αρκετά νόστιμο τρόπο.

Πηγη:Oλα ειναι δρομος

Ανακοινωση ΚΚΕ για την επιθεση των ΜΑΤ στην συγκεντρωση των ΑΜΕΑ



«Όσο βάρβαρο είναι να καταδικάζεις ανθρώπους με αναπηρία στην εξαθλίωση
 άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τους υποδέχεσαι με τα ΜΑΤ επειδή διαμαρτύρονται», 
αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους ανάπηρους 
αποδεικνύει ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται.
 Αποδεικνύει όμως και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση»,
 επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση (26-9-2012) του Π.Α.ΜΕ


71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ


Σήμερα 27 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, που συσπείρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο γερμανικό φασισμό.
 
Οταν τα στρατεύματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας κατέκτησαν την Ελλάδα και οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα (27 Απρίλη 1941), οι κομμουνιστές που δραπέτευσαν από τους τόπους εξορίας, όπου τους κρατούσε η κυβέρνηση Μεταξά, καθώς και άλλοι, που δρούσαν στην παρανομία, έσπευσαν να ανασυγκροτήσουν το ΚΚΕ και να οργανώσουν την Αντίσταση κατά των κατακτητών.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΕΑ στην Αθηνα - ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή




- Άνδρες των ΜΑΤ έβριζαν τους συγκεντρωμένους
- Προφανώς ήταν έγκλημα των ΑΜΕΑ η επιθυμία να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή
- Κατέβασαν δυο κλούβες και μια διμοιρία των MAT στη Βουλή για τα... ΑΜΕΑ!
- Λίγο μετά τις 12:30 αντιπροσωπεία των ΑΜΕΑ έφτασε στο Μαξίμου για να δει τον πρωθυπουργό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με φωτογραφίες και video

Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια...

"Χτύπημα" της φοροδιαφυγής που υποστηρίζουν τα αστικά παπαγαλάκια ή, κατάργηση της εμπορευματικής παραγωγής?


Τελευταία είδα ότι τα αστικά παπαγαλάκια μιλάνε για φοροδιαφυγή και αναπαράγουν την κυρίαρχη αντίληψη, αυτήν που θέλουν οι εκμεταλλευτές να ανακυκλώνεται ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους ώστε να μην βλέπουν την κύρια αιτία, αναδεικνύοντας την φοροδιαφυγή ως τη λύση για την κρίση του συστήματος και άρα της ευημερίας των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων με το «χτύπημά» της.  

Πάμε από την αρχή λοιπόν.
Για ποιά φοροδιαφυγή μιλάτε κύριοι?.

Κατ αρχήν να εξηγήσω ότι την φορολογία την επιβάλλει το κράτος.
Ποιο κράτος όμως?.  Η απάντηση είναι:  το κράτος των καπιταλιστών.

Πρέπει να επισημάνω ότι κράτος είναι το εργαλείο εκείνο μέσα  από το οποίο οι καπιταλιστές ΚΑΡΠΩΝΩΝΤΑΙ την υπεραξία της εργασίας.
Το κράτος εκείνο που ορίζει την εργασία ως εμπόρευμα το οποίο χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές για να αυξάνουν και να καρπώνονται την παραγόμενη υπεραξία.

Άρα  είναι το κράτος εκείνο στο οποίο ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ (το αστικό σύνταγμα) η εργασία είναι εμπόρευμα.

Ευρωπαϊκή κομμουνιστική συνάντηση 2012 στις 1-2 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του ΚΚΕ

Συμμετέχουν 36 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα
 Διοργανώνεται στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ΚΚΕ
Στις 1 και 2 Οκτώβρη οι εργασίες, που θα ανοίξουν με εισήγηση της Αλέκας Παπαρήγα. 


Το ΚΚΕ, στο έδαφος ιδιαίτερα σημαντικών εξελίξεων, για έναν ακόμη χρόνο παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση του 2012, στις 1 και 2 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες.

Το θέμα της φετινής συνάντησης θα είναι: «Η στάση των Κομμουνιστικών Κομμάτων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση: Ενσωμάτωση ή ρήξη; Η αυταπάτη της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού και η πάλη των κομμουνιστών για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, το σοσιαλισμό». Την εισηγητική ομιλία στη Συνάντηση θα κάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, 36 Κόμματα από όλη την Ευρώπη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν. Στην πρόσκλησή του προς τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα της Ευρώπης, το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Αυτήν την περίοδο σημειώνονται ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις που σηματοδοτούν το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρώπη, με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν πολύ ακριβά το κόστος της. Το ενδεχόμενο μιας πολεμικής αναμέτρησης ενισχύεται ανησυχητικά στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο τη Συρία ή το Ιράν. Η αντεργατική επίθεση οξύνεται κι επιταχύνεται σε βάρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΜΕ απεργιακη συγκεντρωση 26/09 ΟΜΟΝΟΙΑ - «Βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας


H πορεια σε πληρη αναπτυξη
Χιλιάδες διαδήλωσαν «ταξικοί αγώνες, οργάνωση παντού, αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού»


Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στην είσοδο του Ζαππείου, υπήρχαν ακόμη διαδηλωτές στην Ομόνοια.

Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι διαδήλωσαν με τις οικογένειές τους, με παλμό, με τις σημαίες και τα πανό των σωματείων τους, συγκροτώντας μαζικά μπλοκ από τόπους δουλειάς όπου δυναμώνει η σκληρή μάχη ενάντια στην αγριότητα της εργοδοσίας. Ξεχώρισε η συμμετοχή κλάδων όπου έγινε προσπάθεια να δυναμώσει η σχεδιασμένη, συλλογική δουλειά, με έλεγχο, μέσα από πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, όπως στον Τουρισμό. Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με πανό από τα σωματεία όλων σχεδόν των μεγάλων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Ξεχώρισε η οργανωμένη και μαζική παρουσία των επαγγελματοβιοτεχνών, με περισσότερα από κάθε άλλη φορά σωματεία να παίρνουν μέρος στη διαδήλωση (ενδεικτικά εμφανίστηκαν με τα δικά τους πανό από τους χώρους του ξύλου, των επιπλοποιών, των καυστηρατζήδων, των ηλεκτρολόγων, της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ, της ΟΒΣΑ κ.ά.), ενώ πολλοί αυτοαπασχολούμενοι ήρθαν μόνοι τους να συμπληρώσουν τις γραμμές του αγώνα. Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και στην πορεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετά σωματεία έφεραν τον κόσμο τους συντεταγμένα, καθώς είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις στα γραφεία τους, κρίνεται πολύ σημαντική εξέλιξη, πολύ περισσότερο που η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ φρόντισαν να σπείρουν την σύγχυση, καλώντας μόνο σε στάσεις εργασίας, κόντρα στο κάλεσμα για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Λαοθάλασσα στην Ομόνοια
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Είμαστε σε ετοιμότητα να δώσουμε ηχηρή απάντηση, όποτε έρθουν τα μέτρα στη Βουλή. Μπορούμε να τα φρενάρουμε, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

«Παστίτσιος»


Στις παρασυνάξεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα φασιστοειδή στο Γράμμο, όπου επιδίδονται στους συνήθεις αλαλαγμούς επί τη επετείω της ήττας του ΔΣΕ,
το κράτος μας (τους) είναι πολύ ανεκτικό,
όπως φέτος, όταν
η ατμόσφαιρα ρυπάνθηκε
- χοροστατούντος του μητροπολίτη Κονίτσης -
από τις ιαχές του τύπου
«θέλουμε να εξοντώσουμε τα ερυθρά σκουπίδια».
*
Στα «πανηγύρια» της μισαλλοδοξίας και της παραχάραξης της αλήθειας, όπως (και) τα φετινά στο Μελιγαλά,
το κράτος τους είναι πολύ ανεκτικό,
όταν η ατμόσφαιρα
- με το παπαδαριό να κρατά το «ίσο» -
ρυπαίνεται από τις ιαχές του τύπου
«τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά».
*
Εν ολίγοις,
στις περιπτώσεις που κάθε άλλο παρά δυσδιάκριτα είναι τα όρια ανάμεσα στο κήρυγμα της αγάπης, της συναλληλίας και της καταλλαγής και στο άλλο κήρυγμα,
δηλαδή στο «κήρυγμα» - προτροπή στο έγκλημα,
τότε, σε αυτές τις περιπτώσεις,
το κράτος μας (τους) παραμένει νηφάλιο, ψύχραιμο, επιδεικνύει αταραξία... Βούδα.

26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/09 - Φωτο-Βιντεο-ρεπορταζ ανα την ΕΛΛΑΔΑ

Aπεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαϊδα
Επειδή το τραγούδι είναι φανταστικό και τα πλάνα ήταν λίγα, το βίντεο είναι σε αργή κίνηση για να ακουστεί περισσότερο… Πατέντες… Ε, δίνει και λίγο περισσότερο δράμα…  :-)
Μουσική: The Durutti Column – The Fields of Athenry

Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα ... !


Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την σημερινή απεργία, στοιχεία της οποίας ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί και ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται ένα πλαίσιο ... πάλης ας το ονομάσουμε, το οποίο συνοψίζεται στα εξής σημεία :

- Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
- Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
- Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
- Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
- Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
- Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκα στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
- Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
- Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
- Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .
- Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.
- Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
- Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.


Τα περισσότερα από τα παραπάνω σημεία, είναι γνωστά, είτε από τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, είτε από τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ το 1981, οπότε δεδομένων των σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, έχουν σχολιαστεί, κριθεί και απορριφθεί ως σοβαρές προτάσεις ενός "αριστερού" πολιτικού σχηματισμού, όσο ακόμα και ενός ρεφορμιστικού ή σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού.

Κατάληψη της Περιφέρειας και του γραφείου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας (Photos&video)

Τη συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη,
 στην Τρίπολη, έκαναν το μεσημέρι στελέχη του ΠΑΜΕ Αρκαδίας,
 μετά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού.



Το ΠΑΜΕ προχώρησε στην κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή σύμβασης της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη ΡΑΕ, για τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του ΠΑΜΕ
Βαγγέλης Γούργαρης, με δηλώσεις του είπε πως
"η πλειοψηφία της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι σύμμαχοί της κι ο περιφερειάρχης, πρωταγωνιστούν στην παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, στο μεγάλο κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού. Μέχρι στιγμής έχουν εγκρίνει εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην περιφέρεια, από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 2.500 MW. Πρόκειται για τεράστια ισχύ, τετραπλάσια και πλέον της συνολικής ισχύος του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης που είναι 600 MW".

Aνακοινωση του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. 

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα,αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κλάδους, σε αρκετάεργοστάσια, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια.

Απεργιακή Συγκέντρωση Π.Α.ΜΕ Ομόνοια 26 Σεπτέμβρη


Απεργιακή κινητοποίηση στην Πάτρα (26.09.2012)


Επιτυχημένη κρίνεται η απεργία στην Πάτρα, καθώς παρέμειναν κλειστά τα εργοστάσια και τα εργοτάξια της περιοχής, δεν λειτούργησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις (τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 με απόφαση του εμπορικού συλλόγου), νέκρωσαν το λιμάνι και ο προαστειακός του ΟΣΕ, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι μισθωτοί όλων των κλάδων, οι δικαστικοί, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων café (ορισμένοι εκ των οποίων πρόσφεραν δωρεάν καφέ) και άλλοι ...

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου καθώς η πορεία που ακολούθησε την ομιλία του Δημήτρη Αγγελόπουλου, κατέλαβε μια έκταση 8 - 9 στρεμμάτων, και με τις συντηρητικές εκτιμήσεις μας ο αριθμός των απεργών ξεπερνούσε τους 8.000, φτάνοντας στα επίπεδα της απεργιακής συγκέντρωσης της 5ης Μαϊου του 2010. Μάλιστα όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε ξανά στην πλατεία Γεωργίου από την οδό Κορίνθου, οι τελευταίοι αποχωρούσαν απο την πλατεία προς την οδό Μαιζώνος. Όπως ακριβώς στις 5 Μαΐου του 2010.


Οι εργάτες να ξεμπερδεύουν με τη Χρυσή Αυγή

Διαβάζουμε σήμερα ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την αυριανή απεργιακή μέρα

Στο Σύνταγμα με Ελληνικές σημαίες

Όλοι οι Έλληνες -χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά με χιλιάδες ελληνικές σημαίες- οφείλουν να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο μνημόνιο και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Να απομονωθούν πάραυτα οι προβοκάτορες και το παρακράτος των Εξαρχείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που επιτρέπουν σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας, έχουν υποχρέωση να περιφρουρήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" για κάθε 'Έλληνα πολίτη.
-------------------------------------

Στις 6 Σεπτέμβρη μέσα από το site της, διαβάζουμε:

Το μαρξιστικό ιδεολόγημα της "πάλης των τάξεων", που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον "ταξικό εχθρό".Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ' επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων, με τις "ευλογίες" των ανάξιων κυβερνήσεων.


Δεν είναι με τους εργάτες.

Άνοιξαν δουλεμπορικό γραφείο, παζαρεύουν ως μπράβοι την αξία της εργατικής δύναμης σε εργοδότες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30Π.Μ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τους λίγους, τα μεγάλα συμφέροντα.
Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.
Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.
Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα υπουργεία, τα σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας.
Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Ζωντανή κάλυψη της απεργιακής συγκέντρωσης

Η σημερινη απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, 
θα μεταδοθεί ζωντανά στις 10.30 πμ μέσω της ιστοσελίδας μας 
και
στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube.


25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Για εργατικό κίνημα σύγκρουσης με τον καπιταλισμό


Ο Γ. Μαυρίκος στο προεδρείο του συνεδρίουΗ παρέμβαση του Γιώργου Μαυρίκου, γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στο 11ο Συνέδριο του Κογκρέσου Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων


Στη Νότια Αφρική, όπου αυτή την περίοδο οξύνεται η ταξική σύγκρουση με αιχμή του δόρατος τους μεταλλωρύχους, πραγματοποιήθηκε το 11ο Εθνικό Συνέδριο τουΚογκρέσου Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων (COSATU), από τις 17 έως τις 20 Σεπτέμβρη. Μια σημαντική εξέλιξη είναι το γεγονός ότι οι σύνεδροί του μετά από μια σε βάθος συζήτηση αποφάσισαν να κάνουν το βήμα η οργάνωση να ενταχθεί στην ταξική, αγωνιστική Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ, WFTU). Σήμερα, εξακολουθεί να είναι και στη συμβιβασμένη Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.
Στο σημαντικό αυτό συνέδριο μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της ΠΣΟ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μια ομιλία που δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ» για την ευρύτερη σημασία που έχει για τη διαπάλη η οποία γίνεται στο παγκόσμιο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων.

«Αγαπητοί σύντροφοι,
Για μία ακόμη φορά από αυτό το βήμα θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Νοτιοαφρικανών μεταλλωρύχων. Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην εργατική τάξη της Ν. Αφρικής. Ως Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, ως οργανισμός του διεθνούς προλεταριάτου, συμπαραστεκόμαστε σταθερά στο πλευρό όλων των εργαζομένων που παλεύουν. Η ΠΣΟ παλεύει κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη

Σημείωση (για το πλαίσιο): Η επιστολή που ακολουθεί αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση 152.11/Β3/790/1996 που θεσπίστηκε πριν από 16 χρόνια και η οποία δίνει στους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 0,5% επί του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ως μέτρο που θα βοηθούσε την ενσωμάτωση αυτών των μαθητών στην ελληνική κοινωνία.

Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη
κύριε Κασιδιάρη,
(Θα ακολουθήσει σε αρκετά σημεία αυτής της επιστολής, όμως μη νομίζετε ότι τη βρίσκω και πολύ με αυτόν τον πληθυντικό ευγενείας που χρησιμοποιώ προς εσάς, κύριε Κασιδιάρη. Το κάνω μόνο και μόνο επειδή προσωπικά ο ήχος που μου θυμίζει αυτή η φράση είναι ο ήχος μιας βρισιάς, “κύριε ΚασιΔΙΑΡΗ”! )
Καταρχήν, εννοείται πώς δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω το όνομα μου, αλλά μόνο τη δουλειά που κάνω: είμαι εκπαιδευτικός στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, δουλεύω σε ένα από τα σχολεία της Θράκης που πηγαίνουν μουσουλμάνοι μαθητές. Αν σας ενδιαφέρει και το θρήσκευμά μου, είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αν σας ενδιαφέρει και η εθνικότητά μου αυτή είναι ελληνική.

KKE:Πράξη ευθύνης και ελπίδας είναι η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στην αυριανή απεργία.


«Πράξη ευθύνης και ελπίδας είναι η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στην αυριανή απεργία, ώστε αυτή να αποτελέσει μια νέα εκκίνηση στην οργάνωση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για να βάλει φρένο και τέλος στις θυσίες του λαού για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για την παραμονή της χώρας στη «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ» 
τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη από το ΚΚΕ, με αφορμή τις αυριανές κινητοποιήσεις, αναφέρει επίσης:
  «Για να αναδειχθεί η δύναμη της εργατικής τάξης, η μαχητική της αλληλεγγύη και η απαίτηση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους, τις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να «μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, στη λογική του «τίποτα δεν γίνεται» και του «χαμένου μεροκάματου» που καλλιεργεί η εργοδοσία, αλλά και οι συνδικαλιστές που καλλιεργούν το συμβιβασμό με το κεφάλαιο.

Aνακοίνωση του ΚΚΕ, αναφορικά με τη σύλληψη 27χρονου χρήστη του Facebook


«Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο είναι απαράδεκτο, αντιδραστικό και σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει τη θρησκοληψία, το διαδεδομένο φαινόμενο εκμετάλλευσης της πίστης και την εξαπάτηση των θρησκευόμενων.

Η σύλληψη του 27χρονου χρήστη του Facebook πρέπει να καταδικαστεί από τη νεολαία και το λαό. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική δίωξη που πρέπει να σταματήσει αμέσως. ».

Καθημερινά ψέμματα

Δεν ξέρω αν είναι λάθος μου, αλλά χάνω την ψυχραιμία μου με κάτι τέτοια... Βγήκε λέει νόμος που επιτρέπει στον εργοδότη να σε απολύσει, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, αν κάνεις απεργία... Κι αυτό το λέει ακριβώς μια μέρα πριν την πανεργατική απεργία! 

Και το λέει άνθρωπος, που (απ' ότι μου λένε όσοι τον ξέρουν) δεν είναι βαλτός, αλλά απλά... αδαής! Μα πόσο "αδαής" πια;;;

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και δύσκολα απ' όσο νομίζουμε..
Και αναρωτιέμαι..

Από που μπορεί να άντλησε τέτοια πληροφορία κάποιος;
Πως είναι δυνατόν να την κατάπιε αμάσητη και να τη διαδίδει κιόλας, χωρίς καν (προφανώς) να ψάξει για επιβεβαίωση;
Πόσοι αντίστοιχα μπορεί να τον πιστέψουν και να επηρεαστούν;

Νομίζω ότι η συκοφάντηση και το ψέμα έχουν ξεπεράσει τα όρια της προμελετημένης προπαγάνδας..
Το πράγμα έχει ξεφύγει, ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του, και να το διαδίδει με ό,τι μέσο έχει στη διάθεσή του (fb, twitter, blogs, σχόλια σε οποιονδήποτε ιστότοπο) και, το χειρότερο είναι, ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου, εντελώς άκριτα, τα χάφτει και τα αναπαράγει...

Πηγή: "Λαϊκή αντεπίθεση"

Κλάους Μπάρμπι και CIA: Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου που κυνήγησε τον Τσε


Η άνανδρη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα από δυνάμεις του βολιβιανού στρατού και πράκτορες της CIA, τον Οκτώβρη του 1967, έχει πτυχές που πιθανόν να μην τις μάθουμε ποτέ. Κάποιες άλλες είναι ίσως λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό. Μια απο αυτές είναι η συνεργασία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ με διαβόητο Ναζί εγκληματία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η ιστορία του Νίκολαους “Κλάους” Μπάρμπι, του λεγόμενου “χασάπη της Λυών” – λόγω των φρικτών εγκλημάτων που διέταξε στη γαλλική πόλη – ο οποίος μια εικοσαετία και πλέον μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου “στρατολογήθηκε” από τη CIA στο κυνήγι του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία.

Λίγα λόγια για τον Ν. Κλάους Μπάρμπι: 

Γεννήθηκε στις 25 Οκτώβρη 1913 στο Γκόντεσμπεργκ της Πρωσίας. Στα 22 του χρόνια ο “Κλάους” εντάχθηκε στην ειδική υπηρεσία πληροφοριών των SS, λειτουργώντας ως πληροφοριοδότης για το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Η πορεία του από εκεί και πέρα είναι συνδεδεμένη με τα φρικιαστικότερα εγκλήματα των SS και της Γκεστάπο κατά την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη. Σε ηλικία μόλις 29 ετών διορίζεται επικεφαλής του γραφείου της Γκεστάπο στη Λυών της Γαλλίας. Οι μαρτυρίες λένε ότι ο Μπάρμπι υπήρξε σαδιστικά αιμοσταγής: έλαβε μέρος στο βασανισμό ανδρών και γυναικόπαιδων, χρησιμοποίησε ηλεκτροσόκ κατά τη διάρκεια ανακρίσεων ενώ δεν δίσταζε να βασανίσει και σεξουαλικά τα θύματα του. Έλαβε το προσωνύμιο “Χασάπης της Λυών” για τη βαρβαρότητα που επέδειξε ως επικεφαλής της ναζιστικής μυστικής αστυνομίας στην πόλη. Τον Απρίλη του 1944 διέταξε την απέλαση – με κατεύθυνση τα κρεματόρια του Άουσβιτς – 44 παιδιών από ορφανοτροφείο της κωμόπολης Ιζιέ. Έλαβε μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις των ναζιστικών στρατευμάτων κατά γάλλων παρτιζάνων μέχρι και το τέλος του πολέμου. 

Θανάσης Παφίλης στην βουλή με επίκαιρη ερώτηση : Να κλείσει το λεγόμενο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας – Βοιωτίας» της «Χρυσής Αυγής»


Όπως διαπιστώνεται από την σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας».

Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση. 

Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου μηχανισμού μπαίνει σε χώρους δουλειάς και στο όνομα της αντικατάστασης αλλοδαπών εργαζομένων με Έλληνες, προβάλλει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και συναινεί στην πρόσληψη εργαζομένων με μεροκάματο 18 ευρώ. Επί της ουσίας το νεοναζιστικό έκτρωμα της «Χρυσής Αυγής» λειτουργεί ως δουλεμπορικός μηχανισμός προς όφελος της εργοδοσίας με παρακλάδι το λεγόμενο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας». 

Θες να αλλάξεις τη ζωή σου ή όχι; - H Καπιταληστικη Αυταπατη του MLM (Multi Level Marketing )


Το ερώτημα τίθεται με τόνο ανακριτικό…. Μα υπάρχει άνθρωπος, αυτή την περίοδο που να μη θέλει να αλλάξει τη ζωή του;  Υπάρχει περίπτωση να τους πεις όχι;
Αν σου παρουσιαζόταν μια ευκαιρία να προωθήσεις τον εαυτό σου και να πετύχεις, θα την πετούσες; Πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να πεις όχι.

Η παλιά μου φίλη από τη σχολή Μαρίνα, με θυμήθηκε μετά από καιρό, που είχαμε χαθεί να βρεθούμε επιτέλους για καφέ. Αυτή δούλευε όλο το καλοκαίρι στην επαρχία, σε ένα γραφείο, κάνοντας τη μόνη δουλειά, που έχει απομείνει να κάνει ένας μηχανικός αυτή την περίοδο, δηλαδή να τακτοποιεί αυθαίρετα. Μια διαδικασία τρισάθλια και υποτιμητική, για έναν μηχανικό, που όποιος δεν έχει κάτσει να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες αυτού του νομοσχέδιου-άρπα κόλλα,  δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ.
Μες τη γνωστή γκρίνια και κατήφεια η Μαρίνα, αυτή που την έχει πιάσει εδώ και 2 χρόνια. “Τον είδες τον καινούριο νόμο που μας φορολογεί από το μηδέν με 30%; Καταλαβαίνεις τί σημαίνει για εμάς αυτό;”  ”Καταλαβαίνω, Μαρίνα μου πώς δεν καταλαβαίνω; “….. “Και του χρόνου κλείνουμε και πενταετία και θα πληρώνουμε και διπλά στο ΤΣΜΕΔΕ”….. “Θέλουν να μας διώξουν από το επάγγελμα ή να μας κάνουν να μεταναστεύσουμε”

Οι πλούσιοι (και στην κρίση) γίνονται πλουσιότεροι


Η συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση μπορεί να αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής, αυτό όμως δεν αλλάζει μια βασική αρχή του συστήματος που θέλει τους φτωχούς να γίνονται διαρκώς φτωχότεροι και τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκθεση της οργάνωσης Wealth X Solutions, με τίτλο «Ultra High Net Worth Individuals», για τους πλουσιότερους ανθρώπους του ανεπτυγμένου και του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, κατά τη διάρκεια του 2011 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 0,7%, στα 2.160 άτομα.

Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ των δισεκατομμυριούχων υπολογίζεται στα 6,2 τρισ. δολάρια ή 4,7 τρισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση σε περιουσιακά στοιχεία καταγράφεται στην περιοχή της Ωκεανίας και ειδικότερα της Αυστραλίας, αλλά η αφρόκρεμα των πλουσίων κατοικοεδρεύει στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια.
Ομως, από την έκθεση προκύπτει και ένα άλλο συμπέρασμα και αυτό αφορά στη διαπίστωση ότι η συγκεντροποίηση κεφαλαίου προϋποθέτει μια ανακατανομή του πλούτου και μεταξύ των πλουσίων. Ετσι από την έκθεση προκύπτει ότι μπορεί να αυξήθηκε ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων, μειώθηκε όμως ο αριθμός των εκατομμυριούχων, αναφερόμαστε σε εκείνους που δηλώνουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατ. δολαρίων.

24 Σεπτεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ για τη Βόρεια Κορέα

Αναδημοσίευση από commiblog

DPRK-flags[1]


     Η γνώμη που ο περισσότερος κόσμος έχει για τη Λαϊκή      Δημοκρατία της Κορέας έχει πλασθεί από τα αστικά ΜΜΕ. Έτσι οι μόνες φορές που αναφέρεται στις ειδήσεις θα είναι για κακό σκοπό και θα έχει σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Το εμπάργκο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προς την χώρα κάνουν τη ζωή των βορειοκορεατών μερικές φορές δύσκολη.  Σε καμία περίπτωση όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται.
Το συγκεκριμένο εμπάργκο δημιουργεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Έτσι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει σκοπό μόνο την άμυνα  της χώρας απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό αλλά κυρίως την ενεργειακή ανεξαρτησία.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα ελληνικό blog γραμμένο και στα αγγλικά με προτάσεις για ντοκιμαντέρ που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Ήδη έχω δει δυο από αυτά και έχω μάθει πολλά στοιχεία που διαφορετικά δε θα γνώριζα. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένα από αυτά που είδα έλεγε πως η κυβέρνηση της Βόρεια Κορέας δεν μπλέχτηκε καθόλου στα γυρίσματα ενώ αντιθέτως βρήκε πολλές δυσκολίες από τις εταιρίες διανομής των δυτικών χωρών.
Το link για το blog είναι αυτό : http://redkorea.wordpress.com/ , επισπευτείτε το, κατεβάστε τα ντοκιμαντέρ και δείτε πράγματα που θα σας καταπλήξουν για αυτή την άγνωστη και παρεξηγημένη χώρα.

Πως θωρακίζεται το κεφάλαιο και η ζημιά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Μετά το διπλανό άρθρο και την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου μιας τράπεζας με βιομηχάνους σε μεγάλα μονοπώλια της οικονομίας, ας συνεχίσουμε να βρίζουμε τους 300 της Βουλής γενικά ως κλέφτες και κυρίως ας περιμένει ο λαός ως Μεσσία την κυβέρνηση της αριστεράς. Μια χαρά έχει κοιμίσει η προσμονή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός αφοπλίστηκε ξαφνικά μετά τις εκλογές και κοιτά κάτω από την κουβέρτα φοβισμένος τα μέτρα της σκλαβιάς.Αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικά μοναδικό κερδισμένο της κρίσης που είναι τα μονοπώλια, τον μοναδικό ένοχο στη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού. Τα μονοπώλια θωρακίζονται, αλληλοδιαπλέκονται, αποκτούν προνόμια που τα έψαχναν χρόνια, βρίσκονται σε κάθε κλάδο και παντού.

Aπεργία 26 Σεπτέμβρη (ανεργία)





Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.
Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.

Πρόβα τζενεράλε

Στην αρχή αρνήθηκα να το πιστέψω. Ακόμη και όταν είδα το δελτίο τύπου της αστυνομίας, αναρτημένο στο διαδίκτυο, ακόμη και τότε νόμιζα ότι διαβάζω λάθος. ¨Μα καλά, έγινε άρση απορρήτου χρήστη του facebook επειδή είχε αναρτήσει χιουμοριστική σελίδα!! με κατηγορία τη... βλασφημία??" Επειδή έκανε η ΧΑ -αλλά και πολίτες-καταγγελία?? Το πολύ πολύ, αυτό που θα περίμενε κανείς, εφ όσον πρόκειται ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ πράξη, θα ήταν να "πέσει" η σελίδα (όπως λέμε στην διαδικτυακή αργκό) μετά από απανωτά ρεπορτς. Αυτό είναι , ας πούμε, θεμιτό, έτσι λειτουργεί αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού ανήκομεν  εις την ""μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια"" πρέπει να απαιτήσουμε από τους εταίρους μας να συμμερισθούν τις ""ανησυχίες"" μας και να συλλάβουν πάραυτα τους Monty Pythons για βλασφημία.

http://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M

καθώς και μία σειρά άλλους καλλιτέχνες.

"κύριοι ένορκοι, κύριοι δικαστές, είναι πράματα αυτά!!"
Fire and brimstone!

Τώρα που έγινε η αρχή λέω να αρχίσουν αι αρχαί να συλλαμβάνουν και για τεντιμποϊσμό, να επαναφέρουν το νόμο-δε θυμάμαι-το-νούμερο. Οι δε συλληφθέντες να οδηγούνται στον ανακριτή καλυμμένοι με πίσσα και πούπουλα, πάνω σε κάρα (τι να τα κάνουμε τα αυτοκίνητα, δεν υπήρχαν στο μεσαίωνα).

Όλα αυτά μου ακούγονται ως πρόβα τζενεραλε.


Και μιλώντας για πρόβες. Παρατηρήσατε χτες ότι εγκαινίασαν τον "Αίαντα" ε?