30 Ιουνίου 2011

Συμβαίνουν και εις Παρισίους - Πολίτης βουτάει τον Σαρκοζύ απο τον γιακά ...

Πως τους ξέφυγε αυτός ? Συνήθως έχουν μελετήσει πολύ καλά ποιά κομματόσκυλα, γλύφτες και ασφαλίτες θα βάλουν στις μπροστινές γραμμές να χαιρετούν τάχα μου τον καλό τους πρόεδρο ή πρωθυπουργό !!!

Βλέπετε όμως πόσο γρήγορα τον βούτηξαν οι άλλοι του "κοινού" ?

Ο Σαρκό όμως συνεχίζει χαμογελαστός στον ρόλο που του έχουν αναθέσει. Τι σόι ηθοποιός είναι εξάλλου. Εδώ καταφέρνει και δουλεύει εκατομμύρια κόσμου, πως τάχα μου ασκεί εξουσία στην Γαλλία, ένας γιακάς θα του έσβηνε το χαμόγελο ?

Προς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ;


Άρθρο του Ciaoant1 απο το Βαθύ Κόκκινο

Σχέδιο Μάρσαλ: Έρχεται κάτι αντίστοιχο σήμερα;
Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να διοχετεύεται -μετά βαΐων και κλάδων- στα media το σενάριο ενός νέου "σχεδίου Μάρσαλ" για την Ελλάδα, και αξίζει να το εξετάσουμε, αλλά και να θυμηθούμε παράλληλα και την ιστορία του αυθεντικού σχεδίου Μάρσαλ.

Καταρχήν λοιπόν ας δούμε ένα από τα πολλά άρθρα επί του θέματος που έχουν κυκλοφορήσει στα κυρίαρχα ΜΜΕ:

Aνοιξε ο δρόμος για «ευρω-σχέδιο Μάρσαλ» προς την Ελλάδα

Ενας μαραθώνιος για τη σωτηρία της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει, με πρώτο σταθμό το σημερινό Eurogroup και την έγκριση της 5ης δόσης. Ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής στις 23-24 Ιουνίου που θα πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι το 2014 και το Eurogroup στις 11 Ιουλίου, στο οποίο θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στο μνημόνιο 2.
...
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ανώτατα στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αλλά και πολιτικές ηγεσίες των εταίρων μας "τρόμαξαν" για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ελλάδας που θα συμπαρέσυρε στη δίνη της ολόκληρη την ευρωζώνη, μεταδίδοντας τον "ιό" ακόμη και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
...
Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την έκδοση ευρωομολόγου ύψους 30 δισ. ευρώ που θα αφορά τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, καθώς και την απελευθέρωση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Το σχέδιο μάλιστα αυτό (που βέβαια δεν είναι ακριβώς σχέδιο Μάρσαλ, αλλά πάντως ακούγεται ωραίο ως όνομα στην άρχουσα τάξη, οπότε το διαφημίζουν ως τέτοιο) έχει τη στήριξη πολλών και διάφορων προσωπικοτήτων και πολιτικών χώρων. Για παράδειγμα, με μία πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, βρήκαμε ότι υπέρ ενός σχεδίου Μαρσάλ τάσσονται μεταξύ άλλων
  • ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann,
  • ο Γκρέγκορ Γκίζι του γερμανικού κεντρώου/κεντροαριστερού κόμματος «Αριστερά»,
  • ο κεντρώος/κεντροαριστερός Γιάννης Βαρουφάκης,
  • ο Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ και χίλιοι-δυο άλλοι.
Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Θέλουν, ο καθένας με διαφορετική έστω "απόχρωση", να διαιωνιστεί ο καπιταλισμός.

Αλέκα Παπαρήγα και Λιάνα Κανέλλη για τις προβοκάτσιες των τελευταίων ημερών και την σχέση τους με το επίσημο κράτος


Απάντηση στους αρνητικούς κομπάρσους του κινήματος ...

 Σας παραθέτουμε παρακάτω, ένα Email περαστικού αναγνώστη, ένας απο αυτούς τους "αριστερούς" που έπαιξαν τον ρόλο του παρακράτους στο επεισόδιο με το ΠΑΜΕ στις 28/6 στην οδό Αμαλίας, ο οποίος θεωρεί γράφοντας Email στο Redflyplanet, πως απευθύνεται στο Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μάλλον δεν έχει τα κότσια να απευθυνθεί εκεί που πρέπει).

Παραθέτουμε το Email (στο οποίο έχουμε αφαιρέσει το όνομα του κυρίου) και του απαντάμε ύστερα ως Redflyplanet και όχι ως ΚΚΕ, με τον τρόπο που αρμόζει πλέον κατα την άποψή μας, να χτυπήσουμε αυτό το καρκίνωμα που κρύβεται κουκουλωμένο ή "κουκουλωμένο" στις πλατείες και σπέρνει αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα στον εργαζόμενο λαό. Φυσικά και διαχωρίζουμε τον απλό εργαζόμενο λαό, απο αυτά τα συνειδητά αντικινηματικά στοιχεία που κρύβονται ως ανεξάρτητοι και ως ανένταχτοι μέσα στις πλατείες και τις κινητοποιήσεις. 

Το Email που στάλθηκε στο Redflyplanet

ΠΩΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΠΑΜΕ !


Αναδημοσιευση απο Αριστερα και Πολιτικη

Κατά καιρούς κάποιοι ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ πλάθει με τη φαντασία του αντιπάλους, συνομωσίες ή προβοκάτορες που το κτυπούν για να δικαιολογήσει δήθεν τις τακτικές της περιφρούρησης, τη στάση του κλπ. Χθες το ΠΑΜΕ κατάγγειλε επίσημα σχέδιο προβοκάτσιας στο Σύνταγμα όπου επιχειρήθηκε ο εγκλωβισμός του, όπως και προχθές. Παράλληλα καταγγέλθηκαν τα στοιχεία που θα συμμετείχαν στο σχέδιο.


Ο φακός συνέλαβε κάποιους ακριβώς την ώρα που το ΠΑΜΕ ήταν στο ύψος της Μαρφίν και του Άττικα.



Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών καταγγέλει τα ΜΑΤ 29/06/11




Νέα βίντεο με ΜΑΤ στην πλατεία - Στυγνή βία και επιχείρηση εκκαθάρισης του Συντάγματος και των γυρω περιοχών


Τί πέτυχε η "πλατεία";

Από το Cogito Ergo Sum

Κλασσική φωτογραφία αγανακτισμένων σε σχηματισμό μούντζας ...
Πριν λίγες μέρες, στις 7 Ιουνίου, με το κείμενο "Πάμε πλατεία (ακομμάτιστα);", κατέστησα σαφείς τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την αποτελεσματικότητα του περίφημου "κινήματος των αγανακτισμένων". Για να μη γίνω απολύτως κυνικός, ρωτώντας "ποιο κίνημα;", ας δούμε τι μεσολάβησε από τότε ίσαμε σήμερα.

Την ίδια μέρα, στις 7 Ιουνίου, συνεδρίασε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές, τάχατες θορυβημένοι από τις λαϊκές αντιδράσεις, επιτέθηκαν στον τότε υπουργό οικονομικών, τονίζοντας ορισμένες αδικίες των μέτρων που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο. Πολλοί, μάλιστα, πρότειναν την αντικατάσταση μερικών μέτρων με άλλα ισοδύναμα (π.χ. να μη μειωθεί το αφορολόγητο αλλά να επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όλους τους φορολογούμενους). Όλοι αυτοί εμφανίστηκαν δήθεν "θορυβημένοι" από την "δυσαρέσκεια της πλατείας", παρ' ότι ο Πεταλωτής δήλωνε ανοιχτά ότι "τέτοια κινήματα δεν τα φοβόμαστε".

Την επόμενη μέρα, ξεκίνησε ο ωμός εκβιασμός του λαού από σύσσωμη την κυβέρνηση, με κεντρικό επιχείρημα ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αποτελεί μονόδρομο για την λήψη της 5ης δόσης, αλλιώς χρεωκοπούμε. Το ανέκδοτο αυτής της εκστρατείας μάς το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ισχυριζόμενος ότι το μεσοπρόθεσμο "έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με την κοινοβουλευτική ομάδα...για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους, τους πιο αδύναμους, τους άνεργους...για το καλό της Ελλάδας"(!!)

Ολα τα ονοματα οσων ειπαν ΝΑΙ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ Νομο

AYTOI ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ! 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

1.Ραγκούσης Νικολάου Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣragousis@pasok.gr
2.Παναρίτη Ιωάννου Ελένη (Έλενα) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣhttp://www.prosperityunbound.com
3.Μόσιαλος Αρχοντή Ηλίας ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣhttp://www2.lse.ac.uk/LSEHealthAndSocialCare/LSEHealth/whosWho/profiles/eamossialos@lseacuk.aspx
4.Τσόκλη Κωνσταντίνου Μαρία Γλυκερία (Μάγια) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www.mayatsoclis.gr
5.Γερουλάνος Μαρίνου Παύλος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣhttp://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c108a135-0b26-4189-a797-7431fd708bf4
6.Σκανδαλίδης Γεωργίου Κωνσταντίνος Α’ ΑΘΗΝΩΝkskan@pasok.gr
7.Διαμαντοπούλου Δημητρίου ‘Αννα Α’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.diamantopoulou.gr
8.Παπουτσής Δημητρίου Χρήστος Α’ ΑΘΗΝΩΝpapoutsi@otenet.gr
9.Αλευράς Γεωργίου Αθανάσιος (Νάσος) Α’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.alevras.gr
10.Τσούρας Αγγέλου Αθανάσιος Α’ ΑΘΗΝΩΝatsouras@otenet.gr11.Κουβέλης Σταύρου Σπυρίδων Α’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.spyroskouvelis.gr

29 Ιουνίου 2011

Προβοκάτορες στην πλατεία Συντάγματος 29/06/2011

Κατά την σύλληψη του Σ. Καυκαλά, στελέχους του ΝΑΡ, μια ομάδα κουκουλοφόρων ροπαλοφόρων, μπαίνει στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και "συζητά" με την διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί ... 'Υστερα αφού παίρνει τις κατάλληλες οδηγίες, επανέρχεται στο δρόμο για να συνεχίσει το έργο της ...

Πρόκειται για απόσπασμα απο video που αναρτήθηκε στο narvideos.

Η δική τους επιβίωση περνά μέσα από τη δική μας εξαθλίωση - άρα...δεν πρέπει να επιβιώσουν


Άρθρο του Ciaoant1 στο Βαθύ Κόκκινο

Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε - μένει να δούμε βέβαια το αν, το πως και το για πόσο θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Η ψήφιση αυτή είναι αναμενόμενη για εμάς, και η στάση των βουλευτών διέλυσε ακόμα περισσότερες ψευδαισθήσεις που είχε έως τώρα ένα σημαντικό ποσοστό του κόσμου: Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ειλικρινά θεωρούσαν ότι με το να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν, να ρίξουν μερικά βρισίδια και μερικά γιαούρτια θα πίεζαν επαρκώς τους βουλευτές ώστε να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.

Όμως, όπως έχουμε δει επανειλημμένα, η άρχουσα τάξη έχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης σε σχέση με τους εργάτες, και κατανοεί ότι πρόκειται για μια μάχη ζωής και θανάτου. Ως εκ τούτου, η σημερινή λαϊκή πίεση δεν επαρκεί για να σταματηθούν:

-Οι βιομήχανοι δε θα επενδύσουν κεφάλαια στη Δύση αν δεν "κινεζοποιηθούν" όσο το δυνατόν περισσότερο οι εργάτες. Ως τότε, επενδύσεις γιοκ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Δύση.

-Οι τραπεζίτες είναι χρεωκοπημένοι, καθώς τα δάνεια που έχουν δώσει δε μπορούν να αποπληρωθούν. Άρα, αν σταματήσουν να "στραγγίζουν" την κοινωνία, αρπάζοντας όλους τους πόρους για λογαριασμό τους, και αφήνοντας μερικά ψίχουλα για εμάς, θα χρεωκοπήσουν (όπως πχ έγινε με τη Λέμαν Μπρόδερς).

Προπηλακισμός Αθανασιάδη στη Βουκουρεστίου

Κράτος και παρακράτος εναντίον του εχθρού λαού


Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή.

Βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πρόκληση ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Ήττα στο Μεσοπρόθεσμο, νίκη στην Απεργία ...

Το Μεσοπρόθεσμο πέρασε, διότι πολύ απλά η αστική τάξη η οποία έχει την εξουσία, το έχει ανάγκη. Δυστυχώς οι αστοί κέρδισαν άλλη μια μάχη στον ταξικό πόλεμο τον οποίον διεξάγουν απέναντι στους εργαζόμενους. Όμως η μάχη αυτή δεν χάθηκε σήμερα, ήταν ήδη χαμένη πολύ πριν γίνει η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή, πριν ακόμα και απο την κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία διεξήχθει για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Η ήττα αυτή έχει ρίζες και στις τελευταίες εκλογές, όταν προτιμήθηκε και ψηφίστηκε η συγκεκριμένη πολιτική απο τον ελληνικό λαό και στάλθηκαν οι συγκεκριμένοι 155 βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε σήμερα να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και να "θάψουν" τους ψηφοφόρους τους (όχι πως έχει σημασία εαν έστελναν διαφορετικά αστικά τσιράκια), ... αλλά κυρίως οφείλεται στο ότι ο λαός δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πλήρως, ποιά είναι τα στρατόπεδα του πολέμου, ποιό είναι το αντικείμενο της σύγκρουσης, ποιοί είναι οι σύμμαχοι και οι εχθροί του.

Η τέχνη στην υπηρεσία του…πολέμου

ή εναλλακτικά «στρατευμένη τέχνη από την αντίπερα όχθη».

Η προπαγάνδα δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Είναι μία λέξη στην οποία έχει δοθεί αρνητικό περιεχόμενο, αλλά στην ουσία υποδηλώνει την διαφήμιση μίας ιδέας, των συμφερόντων μίας ομάδας, μίας τάξης. Υπάρχουν ωστόσο πάμπολλες περιπτώσεις όπου η προπαγάνδα αποκτά ιδιαιτέρως αποκρουστικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχει ως στόχο να διαφημίσει σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού κάτι επικίνδυνο και ζημιογόνο.

Διαβάζουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα του BBC. Το άρθρο ξεκινά με την περιγραφή ενός ομολογουμένως όμορφου σκίτσου του πολεμικού καλλιτέχνη Michael Fay. Απεικονίζει έναν αμερικάνο στρατιώτη, με το όπλο ανά χείρας, μπροστά από ένα άρμα μάχης. Ο στρατιώτης βρίσκεται στην περιοχή των Ταλιμπάν στην καρδιά του Αφγανιστάν. Όλα δείχνουν ήρεμα, αλλά υπάρχει μια ένταση στον αέρα.

Το σκίτσο αντιπροσωπεύει την ανησυχία πολλών αμερικάνων στρατιωτικών, μας πληροφορεί το άρθρο, για την γρήγορη αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν επί προεδρίας Ομπάμα. Φοβούνται λέει, ότι έτσι θυσιάζονται όλα όσα έχουν ήδη κερδιθεί στο πεδίο της μάχης ( ό,τι και να σημαίνει αυτό).

Στιγμιαίο μπλόκο στην Λιάνα Κανέλλη απο τους αγανακτισμένους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αυτό το περιστατικό υπερίσχυσαν τελικά οι πιο σοβαροί απο τους αγανακτισμένους. Όχι πως δεν έλλειψαν και πάλι οι βαλτοί που προσπαθούν όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, να δημιουργήσουν επεισόδιο με στελέχη του ΚΚΕ !

Βέβαια τέτοια περιστατικά συμβαίνουν μόνο με όσους περνούν μέσα απο τον κόσμο και απο τα μπλόκα και όχι με αυτούς που θα πάνε στην Βουλή απο δρόμους που οι αγανακτισμένοι δεν θα κλείσουν ... ούτε και μπορούν.

Εδώ τα λέει και η ίδια http://www.real.gr//files/articles/audio/77272.mp3

Κράτος, παρακράτος, φασίστες και "αριστερά" τσουτσέκια απέναντι στον κοινό εχθρό ... ΤΟ ΠΑΜΕ !

Αναδημοσίευση του άρθρου "Απέτυχε προβοκάτσια ολκής σε βάρος του ΠΑΜΕ" 
απο το  Αριστερά και Πολιτική

Δεν φαίνεται να υπάρχει, πλέον, κανένας «αγανακτισμένος» στην πλατεία Συντάγματος που να μη ξέρει ότι κυκλοφορούν μπόλικοι προβοκάτορες ανάμεσά τους. Το πρωί στις 28/6/11 φάνηκε αυτό με τους προβοκάτορες – κουκουλοφόρους που επιχείρησαν και κατάφεραν να επικρατήσει ο νόμος του δακρυγόνου στην πλατεία διαλύοντας τον κόσμο και το βράδυ το ίδιο αλλά χωρίς να το πετύχουν. 

Εκείνο που ήταν ερωτηματικό, για τα κέντρα εξουσίας, ήταν τι θα έκαναν με το ΠΑΜΕ. Τον τελευταίο καιρό το ΠΑΜΕ βρίσκεται συχνά – πυκνά στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα παρουσιάζει και έναν τεράστιο όγκο που πλημμυρίζει την πλατεία, πράγμα που κάνει να ωχριά μπροστά του οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση. Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν άρεσε καθόλου στην άρχουσα τάξη. 

 Η άρχουσα τάξη με τα μέσα της, από την αρχή των εκδηλώσεων των αγανακτισμένων πολιτών, επεδίωξε να κρατήσει μακριά τα κόμματα και τα συνδικάτα. Κατάφερε έτσι να τις καπελώσει έντεχνα εισάγοντας μέσα σε αυτές τις απαγορεύσεις:
-Έξω τα κόμματα
-Έξω τα συνδικάτα
-Έξω οι σημαίες και τα πανώ τους.

28 Ιουνίου 2011

«Μεσοπρόθεσμο» των τοκογλύφων

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ, εγγραφή 31/3/2011) οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια διαμορφώνονται ως εξής:
2013: 37 δισ. ευρώ
2014: 56 δισ. ευρώ
2015: 39 δισ. ευρώ
Σύνολο: 132 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση, εκείνη του υπουργείου Οικονομικών της 13/3/2011 - εκδόθηκε με αφορμή την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόικας - οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, όσον αφορά λήξεις ομολόγων και έντοκων γραμματίων του δημοσίου, διαμορφώνονται ως εξής:
2013: 39 δισ. ευρώ
2014: 47 δισ. ευρώ
2015: 35 δισ. ευρώ
Σύνολο: 121 δισ. ευρώ

Συμπέρασμα:
Τα δάνεια της «νέας βοήθειας» μέσω του «μνημονίου 2», που εγχώριοι και διεθνείς παράγοντες τα προσδιορίζουν περί τα 120 δισ. ευρώ και που για να εκταμιευτούν ως προϋπόθεση τίθεται η ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου», με τη λήξη δηλαδή του «προγράμματος», μέχρι το 2015,
θα έχουν επιστρέψει όλα - μα όλα! - σε εγχώριους και ξένους δανειστές και τοκογλύφους!

Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στο "Καλημέρα Ελλάδα" 28/6/2011

Από τον Κόκκινο Άνεμο

Πρώτα πρώτα συγγνώμη για τα προβλήματα στο video. Η συνέντευξη της Αλέκας είναι τηλεφωνική οπότε αυτό σώζει κάπως την κατάσταση.

Σκόπιμα και συνειδητά ψέμματα από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου

O ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου από το πρωί και στη διάρκεια της απεργίας σκόπιμα και συνειδητά λέει ψέματα και παραπλανά τους ακροατές του. Αποκρύπτει ότι τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΜΑΓΕΙΡΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία και τα πληρώματα ναυτεργάτες μέλη τους, συμμετέχουν σε αυτήν. Αποκρύπτοντας αυτήν την αλήθεια παρουσιάζει την απεργία σαν κατάληψη του ΠΑΜΕ στους καταπέλτες.

Ο ρόλος του είναι γνωστός. Για άλλη μια φορά εκπληρώνει το ρόλο του προβοκάτορα. Εχθρεύεται τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και συνεχίζουν μαζί με τους ναυτεργάτες την περιφρούρηση του αγώνα.

Άλλωστε η εργατική αλληλεγγύη είναι μεγάλο όπλο κατά των εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης. Είναι γεγονός ότι ο αγώνας θα προχωρά μπροστά, σε σκληρή σύγκρουση με όσους τον εχθρεύονται και μεταξύ αυτών ο προβοκάτορας Αλαφούζος στον οποίον ανήκει ο ΣΚΑΙ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει του εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει του εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη της σημερινής απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε τόπο δουλειάς, τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Με περισσότερη μαζικότητα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τους καλούμε να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία και της αυριανής απεργίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καταγγέλλει το στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση των εργατικών αγώνων, την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την αποτροπή της συμμετοχής τους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις και στο σημερινό απογευματινό συλλαλητήριο. Η σταθερή και επιλεκτική εμφάνιση αυτών των ομάδων στις απεργιακές συγκεντρώσεις υποδηλώνει τους στόχους και φανερώνει τους μηχανισμούς που τις ενεργοποιούν. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθούν αλλά περιφρουρημένα και οργανωμένα να απαντήσουν στην προβοκατόρικη δράση αυτών των μηχανισμών με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. 

Όλοι στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7μμ στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στην αυριανή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην Ομόνοια

Υ.Γ.
Στην Πάτρα 19:00 θα υπάρξουν 2 ξεχωριστές συγκεντρώσεις, στην πλατεία Ομονοίας και στην πλατεία Αγ. Σοφίας, οι οποίες θα ενωθούν στο κέντρο της πόλης και θα ακολουθήσει συναυλία.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για Πάγκαλο και Μνημόνιο ΙΙ




27 Ιουνίου 2011

Οδηγίες του ΣΚΑΪ και του Πορτοσάλτε για τους απεργούς.

Χαίρομαι ιδιατέρως όταν αφρίζουν οι δημοσιοκάφροι του ΣΚΑΙ απέναντι σε κάποια οργανωμένη κινητοποίηση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και τα πανό στην Ακρόπολη. Είναι δεδομένο ότι το ΣΚΑΙ αναφέρεται στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, μόνο όταν πρόκειται να το εντάξει στο αστικό προπαγανδιστικό του οπλοστάσιο και όταν το χρησιμοποιεί στην αναζωπύρωση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, οι υπάλληλοι του Αλαφούζου, αφού περιέλουσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μας έδειξαν 3 ολόκληρους τουρίστες, που δυσαρεστήθηκαν απο την θέα 150 κομμουνιστών που διαμαρτύρονται για την κλεμμένη μας ζωή (χουντόμουτρα και μικροαστοί υπάρχουν εξάλλου παντού) και μας υπενθύμισαν, όλα τα δεινά της χώρας που προκύπτουν απο τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (τουρισμός, μετακινηση, βεβήλωση μνημείων, φλύκταινες, νόσος των πουλερικών κλπ), μας αποκάλυψαν μέσω του γνωστού και μη εξαιρετέου Άρη Πορδοσάλτε, ποιά είναι η επιθυμία τους για τις αυριανές κινητοποιήσεις !!! Να πάει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος να αγανακτίσει, και να παραμείνει εκεί μέχρι να ξεσκάσει ! Το επανέλαβε εξάλλου τρεις φορές ... ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, έτσι ? Μην ξεφύγετε δηλαδή και πάτε στην Ομόνοια !

Το επίμαχο απόσπασμα για το ΠΑΜΕ στο σημείο 37:00
Η επίκληση του Άρη για τους αγανακτισμένους στο σημείο 39:33

Ένα ακόμα ενδιαφέρον απόσπασμα βρίσκεται στο 26:56, με τις δημοκρατικές ανησυχίες της Ακριβοπούλου για τον εκτροχιασμό του Θ. Παγκάλου περι των τανκς στην περίπτωση που καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο ! Εκεί στον ΣΚΑΙ ταράζονται όταν ακουνε για εκτροχιασμό, όχι φυσικά τον εκτροχιασμό των τανκς όπως μας λέει υποκριτικά η Ακριβοπούλου, αλλά τον σοσιαλιστικό εκτροχιασμό ... ;-)

Ακολουθεί το βίντεο

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την Μυρσίνη Λοΐζου



Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Το σύνολο των ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Big Bang και διαλεκτικός υλισμός

Από το Dialectic Materialism

Ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο όλα τα χρόνια, είναι το πώς έγινε ο κόσμος μας. Φυσικά στις παλιότερες συντηρητικές κοινωνίες αλλά και σήμερα ακόμα, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας πιστεύει ότι τον κόσμο, το σύμπαν, τα πάντα δηλαδή τα έφτιαξε ένας θεός, ή τελωσπάντων μια οντότητα με βούληση κλπ.

Αυτή όπως καταλαβαίνουμε είναι η ιδεαλιστική άποψη και είναι η πιο διαδεδομένη στον κόσμο. Ακόμα κι άνθρωποι που δεν έχουν καμμιά σχέση με θρησκεία, δεν πηγαίνουν στις εκκλησίες και τα τζαμιά, δεν προσεύχονται, ακόμα-ακόμα δεν πιστεύουν ότι ο θεός ή θεοί παρεμβαίνουν με κάποιο τρόπο στον κόσμο και όλα κινούνται με τους νόμους της φύσης, στο πιο μεγάλο υπαρξιακό ερώτημα “πώς έγινε ο κόσμος”, οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι φτιάχτηκε από “κάτι”. Κι αυτό το κάτι, για να πάρει απόφαση να φτιάξει ένα σύμπαν ολόκληρο, είχε κάποιον λόγο, είχε (και έχει) μια συνείδηση.

Πράγματι, αν ακολουθήσουμε με το μυαλό μας την αιτία κάθε πράγματος και φτάσουμε πολύ-πολύ πίσω στο χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι κάπου σταματάει η σκέψη μας. Πέρα απ’ αυτό το όριο, επειδή δεν μπορούμε να σκεφτούμε παραπάνω, λογικό είναι να λέμε ότι υπερβαίνει την αντίληψή μας το ερώτημα της δημιουργίας, οπότε κάτι ανώτερο απ’ τη σκέψη μας γέννησε το σύμπαν.

Συμβολική Κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ στην Ακρόπολη 27/06/11


Το ΠΑΜΕ σήμερα με μια συμβολική κινητοποίηση ανάρτησε πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα (σε Ελληνικά-Αγγλικά), "Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται πότε. Οργάνωση-Αντεπίθεση". Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες σε λαϊκό ξεσηκωμό. Δυναμώνουμε την πάλη μας με τους λαούς όλου του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που πτωχεύουν το λαό Απαντάμε δυναμικά, αποφασιστικά με τη μαζική μας συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 στις 10πμ στην Ομόνοια. Την Τρίτη 28/6 στο μεγάλο συλλαλητήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Δίος στις 7μμ.
Το Γραφείο Τύπου

PAME held today a symbolic mobilization, posting banners on the Acropolis with the slogan "The peoples have the power and never surrender. Organize -- Counterattack" (in Greek and in English). We call upon the working people, youth, unemployed people, women in popular uprising. We strengthen our struggle together with the peoples all over the world against the capitalist brutality.
In order for the brutal measures, that bankrupt the people, not to be applied.
We dynamically, decisively respond through our participation in the 48-hour strike.
All together in the strike demonstrations of PAME, on Tuesday June 28 and on Wednesday June 29 at Omonoia square, at 10a.m. On Tuesday June 28 a big demonstration will take place at the Temple of Olympic Zeus, at 7p.m.
The Press Office

PAME hoy en un movilización simbólica desde Acrópolis ha colgado pancartas con el lema (en griego- Inglés), "Los pueblos tienen el poder. Jamás se entregan. Organización - Contraataque ". Llamamos a los trabajadores, la juventud, los desempleados, las mujeres en el levantamiento popular. Fortalecemos nuestra lucha con los pueblos del mundo en contra la barbarie capitalista.
Que no se apliquen las medidas bárbaras que llevan al pueblo a la quiebra.
Respondemos de forma dinámica, determinada con nuestra participación en la huelga de 48 horas.
Todos en las demostraciones de huelga de PAME, Martes 28 de Junio y Miercoles 29 de Junio a las 10 a.m., en la Plaza de Omonia. Martes 28 de Junio en la gran manifestación en el Templo del Zeus Olímpico a las 7 p.m.
La Oficína de Prensa

Φωτογραφίες ΠΑΜΕ Ακρόπολη

Φωτορεπορτάζ του Πιτσιρίκου απο την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη


Νέο Πανό του Π.Α.ΜΕ. στην Ακρόπολη


Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε ολη την χωρα....

Απεργιακές συγκεντρώσεις, πρωί και απόγευμα, έχουν οριστεί σε ολόκληρη τη χώρα σε:

Τρίτη 28 Ιούνη

Συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις.
Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια - 7 μ.μ., Στύλους του Ολυμπίου Διός
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου - 7 μ.μ., στο ίδιο μέρος
Πειραιάς: 10 π.μ., πλατεία ΗΣΑΠ
Νάουσα: 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου
Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί καταρράκτες
Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Βέροια: 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Πολύγυρος: 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο
Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Κοζάνη: 10.30 π.μ., πεζόδρομο - 8 μ.μ. κεντρική πλατεία
Πτολεμαΐδα: 10.30 π.μ., παλιό πάρκο - 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία - 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά: 10.30 π.μ., πρώην Νομαρχία
Γρεβενά: 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς
Αλεξανδρούπολη: 10 π.μ., στον ΟΤΕ - 8 μ.μ. Δημαρχείο
Κομοτηνή: 10 π.μ., στον ΟΤΕ - 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ξάνθη: 10 π.μ., κεντρική πλατεία - 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

26 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο ή τανκς απειλεί ο Θ. Πάγκαλος! Όλοι στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28-29 Ιουνίου

 Από το Erodotos Weblog

Τανκς έξω από τη Βουλή, Απρίλης `67... θα ξαναδούμε τέτοιες εικόνες;
Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειαζόταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες. Τις πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στην ισπανική εφημερίδα El Mundο.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Θόδωρος Πάγκαλος προέβλεψε -ξεπερνώντας και τον ίδιο του τον εαυτό- ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο “την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκς για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά».

48ωρη Πανεργατική Απεργία 28 & 29 Ιούνη


Προτείνουν πρέζα ... οι οικολόγοι

Τη στιγμή που τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του ελληνικού λαού βιάζονται καθημερινά, οι Οικολόγοι Πράσινοι - γνωστοί καλοθελητές του συστήματος - επιδιώκουν να μπει ταφόπλακα σε κάθε αντίδραση και αντίσταση από τα κάτω. Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» βρίσκουν την ευκαιρία για να επαναλάβουν τις γνωστές και επικίνδυνες θέσεις τους για ένα πρόβλημα που εκτινάσσεται στα ύψη κάτω από τις σάπιες αξίες του καπιταλισμού, της ατομικής λύσης, των αδιεξόδων και της ατομικής φυγής από τη βάρβαρη πραγματικότητα με υποκατάστατα που σκοτώνουν τη ζωή, των ειδώλων - προτύπων παράσιτων μιας κοινωνίας του βούρκου.

Ετσι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών προτείνουν ...ναρκωτικά: Αποποινικοποίηση της χρήσης, ανοχή στην αυτοκαλλιέργεια, κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση ηρωίνης, είναι μερικές από τις θέσεις τους. Παρακολουθούμε καθημερινά τον αγώνα που δίνουν θεραπευτές σε «στεγνά» προγράμματα και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης να κρατήσουν ζωντανές και λειτουργικές τις δομές που οδηγούνται στο κρεματόριο των περικοπών και της υποχρηματοδότησης, με τραγικές συνέπειες και για τους ίδιους αλλά και για τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους. Ο αγώνας για την απεξάρτηση, ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή και όσοι την υπονομεύουν οφείλουμε να τιμωρηθούν.

Ριζοσπάστης

Ο διευθυντής του ΠΡΙΝ, Γιώργος Δελαστικ, εξυμνεί τον Σαμαρά !

Τελικά είναι να απορεί κανείς, πόσο γρήγορα εκφυλίζεται ο αριστερός υπερεπαναστάτης και μετατρέπεται σε δεξιό οπορτουνιστή της κακιάς ώρας. Ο λόγος φυσικά για τον διευθυντή του ΠΡΙΝ, αρθρογράφο του Έθνους και  στέλεχος του ΝΑΡ, Γιώργου Δελαστίκ, του οποίου η αρθρογραφία στο Έθνος, αντιπροσωπεύει φυσικά τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του, Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα, αλλά δείχνει επίσης ξεκάθαρα πως ο άνθρωπος αυτός, κρεμάει στην εξώπορτα της αστικής εφημερίδας την ταυτότητα (ή την μάσκα ???) του "επαναστάτη κομμουνιστή" ! Άραγε αυτός ο άνθρωπος, μας δουλεύει ή τον έχουμε παρεξηγήσει και απλά προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του κάτω απο αντίξοες συνθήκες ? Ένας επαναστάτης, ένας κομμουνιστής, πως αξιολογείται όταν βάζει δημόσια, το προσωπικό του κέρδος και την προσωπική του καριέρα, πάνω απο την σωστή ενημέρωση του κόσμου και τις "κοινωνικές του ανησυχίες" ?

Σας παραθέτουμε παρακάτω, το άρθρο-ύμνο, στον "αντάρτη" Αντώνη Σαμαρά απο το σημερινό Έθνος , στο οποίο το κουκλοθέατρο μεταξύ Σαμαρά και Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βαφτίζεται απο τον Δελαστίκ (ο οποίος έξυπνα, χρησιμοποιεί τίτλους και άρθρα του γερμανικού τύπου ), ως ανταρσία, ως ηρωισμός, ως αντίσταση, απέναντι στους κακούς "ξένους". Το ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες της Ελλάδας, επιβάλλουν αυτήν την στιγμή, αντιμνημονιακές εφεδρείες για το σύστημα, ώστε να μην μείνει το πεδίο αυτό, ανοιχτό για την Αριστερά και μόνο, μάλλον διαφευγει του κυρίου Δελαστίκ ... Φυσικά και υπάρχουν αντιδράσεις απο τους συναδέλφους του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη, αλλά αυτές σχετίζονται κυρίως με διαφορές στην επικοινωνιακή τακτική .... Οι μεν Ευρωπαίοι θεωρούν, πως ένα κλίμα συναίνεσης θα βοηθήσει στην κοινωνική αποδοχή των μέτρων του Μνημονίου, οι δε Έλληνες πολιτικοί θεωρούν (και σωστά) πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Εμείς πάντως επιμένουμε πως υπάρχουν και  ενδοκαπιταλιστικές διαμάχες στην Ελλάδα, με τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης να αντιπαλεύουν την ολοκληρωτική παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στην διεθνή αστική τάξη, καθώς θέλουν οι ίδιοι να βάλουν χέρι ! Ο Σαμαράς στοχευει πολύ πιθανόν, να εκπροσωπήσει ακριβώς αυτά τα εγχώρια συμφέροντα, χωρίς όμως να διαφωνεί με την ουσία του Μνημονίου, η οποία είναι η πτώση του εργατικού κόστους και η στήριξη της πτωτικής τάσης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων ! 

Σίγουρα πάντως δεν υπάρχει κανένα γερμανικό μίσος και καμια ανταρσία, αλλά σύγκρουση συμφερόντων και διαφωνίες σε θέματα τακτικής ! 

Αντιδραστικές κατευθύνσεις για ωμή παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων

Της Ελένη Χατζηγεωργίου από τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη 

Ξεκάθαρη και απροκάλυπτη παρέμβαση στη λειτουργία, την οργάνωση, τη δομή, την πολιτική και τη δράση των πολιτικών κομμάτων επιχειρούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, εκφράζοντας τους βαθύτερους πόθους της πλουτοκρατίας για κόμματα που θα υπηρετούν αποκλειστικά τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους, θα χειραγωγούν το λαό και θα διασφαλίζουν τη διαιώνιση της αστικής εξουσίας.

Η όλο και πιο ξεκάθαρη επέμβαση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην εσωτερική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων έχει εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Πιο πρόσφατη, η υιοθέτηση από το Ευρωκοινοβούλιο του πλαισίου για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων, ενώ έχει προηγηθεί η υιοθέτηση ενός «Κώδικα καλής πρακτικής για τα πολιτικά κόμματα» από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2007. Ο κώδικας αυτός εμπλουτίζεται από το ψήφισμα της «Επιτροπής της Βενετίας» (όπως ονομάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Δημοκρατία μέσω Νομοθεσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης) για «έναν κώδικα καλής πρακτικής στο πεδίο των πολιτικών κομμάτων» που υιοθετήθηκε το Δεκέμβρη του 2008.

25 Ιουνίου 2011

Καταδικάζουν απεργίες και επικροτούν την αγανάκτηση

Κι όμως, κάνατε τα στραβά μάτια στο ξεπούλημα μέχρι σήμερα
Ενώ τα καθημερινά ρεπορταζ, οι live συνδέσεις και το promotion για τους αγανακτισμένους της πλατείας συνεχίζονται απο όλα τα αστικά μέσα, με το ίδιο χιλιοπαιγμένο σενάριο αντιμετωπίζεται μια ακόμα απεργία, αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ ! Απο την μια η κυβέρνηση προσπαθεί να σύρει τους απεργούς στα δικαστήρια και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική (πράγμα που θα συμβεί σίγουρα την Δευτέρα), απο την άλλη τα ΜΜΕ και τα φιλοσυστημικά blogs ή portals, τα ίδια που χειροκροτούν την ακίνδυνη (ακόμα ... μετά απο 1 μήνα) αγανάκτηση της πλατείας, κατακεραυνώνουν τους "βολεμένους" απεργούς της ΔΕΗ (όπως πάντα οι απεργοί είναι βολεμένοι), παρουσιάζοντας όλα τα αρνητικά κοινωνικά υποπροϊόντα της κινητοποίησης τους, υπαρκτά ή κατασκευασμένα.

Τα μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενα τα ατομικίστικα και μικροαστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, και σε συνδυασμό με τις 2ωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περνάνε την επαίσχυντη αντικινηματική και αντισυνδικαλιστική γραμμή τους, ενισχύοντας τις συντηρητικές τάσεις (που οι ίδιοι καλλιεργούν τόσα χρόνια στα μυαλά των εργαζομένων) και καταπολεμώντας την εργατική αλληλεγγύη. Μάλιστα παρουσιάζουν τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ως αποτέλεσμα καθαρά μιας "καταχρηστικής απεργίας", αποκρύπτωντας πως η επιλογή για τις διακοπές επιβαρύνει εξόλοκλήρου την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την πολιτεία. Αυτοί επιλέγουν ότι κατοικίες και καταστήματα θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό το μεσημέρι, ενω οι βιομηχανίες δεν θα έχουν ρεύμα το βράδυ, όταν έτσι και αλλιώς οι περισσότερες δεν λειτουργούν !

ΠΑΤΡΑ : Αγωνιστικό Κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ


Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 του Ιούνη και να πάρουν ενεργά μέρος.

Στις επόμενες μέρες, πριν και κατά τη διάρκεια της απεργίας δίνουμε τα ακόλουθα αγωνιστικά ραντεβού:

Δευτέρα 27/6/11
04:45 (το πρωί) στα γραφεία του ΠΑΜΕ στην Ακτή Δυμαίων 28 για να κάνουμε εξόρμηση στη ΒΙΠΕ.
10:00 στην πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης για δράση και παρεμβάσεις στο κέντρο της Πάτρας.
12:00 στην Πλατεία Τριών Συμμάχων για εξόρμηση στο λιμάνι.

24 Ιουνίου 2011

Το ΚΚΕ θα λάβει τελικά μέρος στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού ενημερώνει το λαό ότι:

Πρώτον, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.

Δεύτερον, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν κάθε εκβιασμό. Να πάρουν μέρος καθολικά στη 48ωρη απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

Η "δια βίου αμάθεια" προ των πυλών

Αναδημοσίευση απο το Cogito Ergo Sum

Οι φίλοι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου γνωρίζουν την ιδιαίτερη ευαισθησία μου σε ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης, αν και δεν είμαι εκπαιδευτικός. Έχω καταδείξει επανειλημμένα την εγκληματική σε βάρος της νέας γενιάς πολιτική του υπουργείου παιδείας ενώ δεν έχω διστάσει να στηλιτεύσω τις επιλογές της ίδιας της "δια βίου" υπουργού. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα της "Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα" (όπως προκύπτουν από την έκθεση της επιτροπής, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστοχώρο του πρώην υφυπουργού παιδείας Γιάννη Πανάρετου) και, ιδιαίτερα, σε όσα αναφέρονται για τα περίφημα "τοπικά κολλέγια".

Κατά παράδοξο τρόπο, η εν λόγω διεθνής επιτροπή καταλήγει σε πορίσματα τα οποία παρουσιάζουν σατανική σύμπτωση με τον νόμο-πλαίσιο που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Στην έκθεσή της, η επιτροπή αναφέρει ότι "το ελληνικό σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στερείται μιας πολύ σημαντικής συνιστώσας της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: τα διετή περιφερειακά κολέγια". Κατά την επιτροπή, τα τοπικά κολλέγια απευθύνονται "στους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνική εξειδίκευση και να εργαστούν σε επαγγέλματα που δεν απαιτούν εκπαίδευση ανωτάτου επιπέδου", παρέχονται στους σπουδαστές που "δεν έχουν πρόσβαση σε ένα ελληνικό δημόσιο ίδρυμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης", δεν "χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις οικογενειακές εστίες τους", μπορούν "να μεταπηδούν στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τετραετούς φοίτησης, με σαφώς καθορισμένες προϋποθέσεις και διαδικασίες", ενώ "γίνονται κινητήρια δύναμη οικονομικής ανάπτυξης για τις γύρω πόλεις και κοινότητες".

Λιάνα Κανέλλη - Ο λαός δεν μπορεί και δεν θέλει

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega channel, χθες 23 Ιουνίου 2011, με την Λιάνα Κανέλλη.

Go Back to Where You Came From - Το νέο ριάλιτι της Αυστραλίας

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα σκεφτούν οι τηλεοπτικοί παραγωγοί. Μετά τα ριάλιτι τύπου Big Brother όπου ένα πλήθος αργόσχολων συνωστίζεται σε ένα σπίτι με σκοπό να διασκεδάσει το φιλοθεάμον κανιβαλιστικό κοινό, τα ρεάλιτι τύπου extreme makeover τα οποία εκμεταλλεύονται τη δυστυχία, τις ανασφάλειες και τη γενικότερη ζημιά που έχει κάνει η κοινωνία της εικόνας στους ανθρώπους, τα ριάλιτι μαγειρικής, τα ριάλιτι με ανήλικα παιδιά (!!) και ζώα, το τηλεοπτικό δίκτυο SBS της Αυστραλίας είπε να πρωτοτυπήσει (ή για να μην είμαστε τόσο κακοπροαίρετοι, είπε να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση ή μάλλον ακόμα καλύτερα να επιμορφώσει το κοινό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες). Άρα μάλλον πρόκειται περί εκπαιδευτικής τηλεόρασης τελικά!

Από δω και κάτω ακολουθεί ελεύθερη απόδοση του κειμένου, με δικό μας σχολιασμό εντός παρενθέσεων:

Διαβάζουμε λοιπόν στη σελίδα του BBC το άρθρο αυτό, που ξεκινά ελαφρώς ειρωνικά (όπως αρμόζει σε μία βρετανική σελίδα εξάλλου) λέγοντας ότι όταν εμφανίζονται οι γιοι και οι κόρες των Αυστραλών στην τιβι είναι συνήθως με μαγειρικά σκεύη (και φόντο μια φουλ εξοπλισμένη κουζίνα, συμπληρώνω εγώ- έτσι για να καταλαβαίνουμε ότι αυτή η υστερία μαγειρέματος δεν έχει καταλάβει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την υφήλιο).

Το ανέκδοτο της ημέρας

Στους δρόμους οι Έλληνες για να πανηγυρίσουν την αύξηση του 1,6%
Αυξάνονται από 1ης Ιουλίου 2011 τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού του έτους 2010, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της μας ενημερώνει πως :

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το άρθρο 3 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) από 1ης Ιουλίου 2011 αυξάνονται τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη του έτους 2010.
Σύμφωνα με την EYROSTAT το ποσοστό της μέσης ετήσιας μεταβολής του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2010 είναι 1,6%.
Μετά τα ανωτέρω ο πίνακας μισθών και ημερομισθίων από 1/7/2011 διαμορφώνεται ως εξής:

Δεν παίζουμε στο Γήπεδο τους

Ξαφνικά, λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, ενόψει της οποίας κάτω από πίεση του ΠΑΜΕ, προκηρύχτηκε Γενική Απεργία για τις 28 και 29 του Ιούνη, μαθαίνουμε ότι συνελήφθηκαν 10 παράγοντες του ποδοσφαίρου για στήσιμο αγώνων σε σχέση με το στοίχημα ακόμα και για θέματα ντόπινγκ. Το θέμα παίρνει μεγαλύτερη τροπή χθες, την ημέρα που ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα από τον νέο υπουργό οικονομικών, που έχουν σχέση με το αφορολόγητο και επιβάλουν φόρο ακόμα και στους εργαζομένους που παίρνουν τον εξευτελιστικό βασικό μισθό. Πολύ ωραία, παρότι μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, περιγράφει αρκετά έξυπνα θα έλεγα τα μέτρα το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου». Λοιπόν χθες δημοσίευμα ανέφερε τα ονόματα 83 παραγόντων, διαιτητών και αθλητών που είναι μπλεγμένοι σε αυτό το σκάνδαλο. Αίσθηση μου είναι ότι οι βόμβες θα σκάνε τις επόμενες μέρες η μία πίσω από την άλλη. Η αστική τάξη γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού του λαού, Τσοχατζόπουλοι, στημένα, μετά ποιος;

Μήπως το όλο παιχνίδι δεν έχει μόνο αυτή την όψη αλλά και μια γενικότερη αντίληψη ότι μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πιαστούν τα λαμόγια; Αυτό που επιζητούσε και η μεγάλη (παραπλανημένη) πλειοψηφία της «πλατείας»; Σε αυτό δεν έχει ντοπαριστεί από τα αστικά ΜΜΕ; Τυχαίο είναι ότι οι οικονομικές κρίσεις εξηγούνται από τους αστούς «επιστήμονες» ως φταίξιμο του πολιτικού προσωπικού ή στην καλύτερη σαν συνέπεια της κερδοσκοπίας του χρηματοπιστωτικού του τμήματος (βλέπε πχ το τελευταίο βιβλίο του οικονομικού συμβούλου της σοσιαλιστικής διεθνούς και νομπελίστα Στίγκλιτζ- ο θρίαμβος της απληστίας); 

«Λυκόμορφοι φορολόγοι»!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Οταν λένε ότι με το «μεσοπρόθεσμο» θα μειώσουν το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε; Οτι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 571 ευρώ, θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!

Οτι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του έχει λιγότερα από 20 ευρώ την ημέρα και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο και ρεύμα, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,
στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει και ... φόρο εισοδήματος!

Οι «σωτήρες», οι «αντιεξουσιαστές», αυτά τα σοσια-ληστρόνια άνευ προηγουμένου, έχουν το θράσος να λένε ότι από αυτόν τον άνθρωπο των 571 ευρώ το μήνα, από τον άνθρωπο που τον έχουν κυριολεκτικά στην πείνα, στην ανείπωτη εκμετάλλευση, που του έχουν ληστέψει και την τελευταία δεκάρα σε έμμεσους φόρους, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει ούτε μέρος από τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που του έχουν συνθλίψει το επίπεδο διαβίωσης, στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο θα έρχονται, θα εμφανίζονται μπροστά του ως άλλοι «λυκόμορφοι φορολόγοι» - κατά την έκφραση του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού - και θα του ζητάνε από πάνω να τους πληρώσει και ...φόρο!

«Μούγκα στη στρούγκα»

Όλα τα είδαμε τις μέρες που πέρασαν!
Είδαμε την κυβέρνηση να παραπαίει…
Είδαμε  την κοινοβουλευτική ομάδα να παρουσιάζεται ως «αλληλοσπαρασσόμενη» για την πολιτική της κυβέρνησης που είναι αδιέξοδη. Πλήθος ακούγαμε, ότι ήταν οι διαφωνούντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος…
Είδαμε τέλος, και τον πρωθυπουργό που για να περισώσει το κύρος της κυβέρνησης και το δικό του χρέος (λες και ήταν ο τελευταίος πατριώτης αυτού του  τόπου), να ετοιμάζεται να παραδώσει και να μοιραστεί την εξουσία του (όχι βέβαια στο λαό που του την έδωσε), αλλά με πρόθυμους που θα τον βοηθούσαν να ξελασπώσει από την ογκούμενη λαϊκή διαμαρτυρία για την επί ένα χρόνο πολιτική αφαίμαξης του λαού.

Και ξαφνικά έγινε το «θαύμα»!
Οι απειλές του πρωθυπουργού για παραίτηση, για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Σαμαρά και άλλους στυλοβάτες της συναίνεσης έπιασαν τόπο και όλα τακτοποιήθηκαν.
Το τρικ για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αποτέλεσε «το κερασάκι στην τούρτα», της δήθεν αποσταθεροποίησης της χώρας και της αμφισβήτησης της συναίνεσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για τη «σωτηρία» της χώρας.
Το τι απέδειξε η νέα παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι πλέον φανερό σε όλους. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που διαρκώς βάλλονται από (σκόπιμες) φημολογίες για καλό και κακό ΠΑΣΟΚ, για σθεναρά(!) διαφωνούντες βουλευτές στην αντιλαϊκή πολιτική, …διαψεύστηκαν ξανά!!!

Ανακοίνωση της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τα χαράματα της 31ης Μάη του 2010, όταν με μια δολοφονική καταδρομική επιχείρηση ενάντια στο «Στόλο της Ελευθερίας», ο σιωνιστικός στρατός διέπραξε ένα ακόμη έγκλημα. Δολοφόνησε 9 Τούρκους αγωνιστές πάνω στο Mavi Marmara, τραυμάτισε πολύ περισσότερους και συνέλαβε –μετά από χτυπήματα με ειδικά όπλα ηλεκτροσόκ και άλλα κατασταλτικά όπλα– όλους τους υπόλοιπους επιβάτες στα πλοία του στολίσκου, οδηγώντας τους στις ισραηλινές φυλακές και τα πλοία σε ισραηλινές ναυτικές βάσεις.

Το αίμα των δολοφονημένων του «Mavi Marmara» ξεσήκωσε διεθνή κατακραυγή. Ηταν αυτή που επέβαλε την απέλαση όλων των ομήρων, με συνοπτικές διαδικασίες. Ηταν αυτή που οδήγησε σε –υποκριτικές, όπως από την αρχή σημειώσαμε και όπως τελικά αποδείχτηκε– δηλώσεις καταδίκης από δυτικές κυβερνήσεις και τον ΟΗΕ. Ομως, ακόμα και τις πρώτες μέρες, όταν ήταν νωπό το αίμα των νεκρών και των τραυματιών, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε «υιοθέτηση» του Στόλου της Ελευθερίας ή διακήρυξη πως ο καθένας έχει δικαίωμα να ταξιδέψει προς τη Γάζα. Αντίθετα, υπενθυμιζόταν συνεχώς το «δικαίωμα του Ισραήλ στην Ασφάλεια».

23 Ιουνίου 2011

Η SAAB κάνει στάση πληρωμών, δεν πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων

Αναδημοσίευση από Γιάννης ο Σουηδός 

Η αυτοκινητοβιομηχανία SAAB ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων. Χιλιάδες εργάτες θα μείνουν χωρίς χρήματα.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την SAAB.

Το συνδικάτο Μετάλλου που είναι ξεπουλημένο στην εργοδοσία, λυπάται πολύ για την εξέλιξη αυτή και δεν έιναι θετικό ότι δεν θα πάρουν τον μισθό τους οι εργαζόμενοι!!!, όπως δήλωσε. Το συνδικάτο Μετάλλου από την αρχή αντί να αντιδράσει στο ξεπούλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μπήκε στο παιχνίδι με το να προτείνει ποιός καπιταλιστής ήταν ο καλύτερος για να αξαγοράσει την SAAB. Ήταν λοιπόν φυσιολογική εξέλιξη ότι οι εργάτες θα πλήρωναν το μάρμαρο. 

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Μετάλλου, όπως είπε ο γραμματέας της Veli-Pekka Säikkälä, επικοινώνησε με διάφορες τράπεζες για να δώσουν δάνεια (!) στους εργάτες για να λύσουν τις ανάγκες τους!!! Δηλαδή και απλήρωτοι και βιασμένοι (δεν παίρνουν τα λεφτά τους και θα χρωστάνε και στις τράπεζες).

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο -στη χώρα μας και παντού- είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας,  που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί.
 
Όσοι κρύβουν αυτό το βούρκο, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που τον διαμόρφωσαν με την πολιτική τους, δεν μπορούν ούτε να χτυπήσουν ούτε να περιορίσουν τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες που διαρκώς αναπτύσσονται.
 
Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά προειδοποιεί τους φιλάθλους να μην ξεγελαστούν από τον θόρυβο που δημιουργείται με τις εισαγγελικές έρευνες και διώξεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν πραγματικές τιμωρίες εφόσον η αθλητική δικαιοσύνη ελέγχεται από τα κυκλώματα, αλλά και να αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά τις όποιες εξελίξεις και να τις εμφανίσουν ως κάθαρση ενός ποδοσφαίρου που θέλει πέταμα.
 
Κατάργηση τώρα των ΠΑΕ, του στοιχήματος και κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός πρέπει είναι σύγχρονο και δωρεάν δικαίωμα για τη νεολαία και όλο το λαό.

Αγανακτισμένοι βουλευτές του ΛΑΟΣ στην πορεία των αστυνομικών

Ποιός είπε πως οι βουλευτές των αστικών κομμάτων, όπως του ΛΑΟΣ, δεν αγανακτούν ? Βεβαίως και αγανακτούν, και κατεβαίνουν και στους δρόμους αμα λάχει, όπως ακριβώς συνέβη σήμερα με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θανασάκο Πλεύρη, οι οποίοι παρεβρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αστυνομικών κατά των μέτρων λιτότητας. Φυσικά όμως η αγανάκτησή τους, δεν στοχεύει την λιτότητα, καθώς για αυτήν δεν είναι απλά υπέρμαχοι, αλλά και υπεύθυνοι, ως προς το πολιτικό κομμάτι ! Τώρα γιατί έγιναν αποδεκτοί στην συγκέντρωση των ενστόλων, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, έχουν άλλους λόγους να αγανακτήσουν, όπως είναι το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα που βάζει περίεργες ιδέες στους Έλληνες εργαζόμενους, για παράδειγμα πως η κρίση είναι συστημική, καπιταλιστική και όχι μια κρίση χρέους ή κρίση διαφθοράς όπως διαδίδουν οι ίδιοι, οι μετανάστες και οι αλλοδαποί γενικώς, η (δήθεν) καταπολέμηση των οποίων τους φέρνει την εκλογική τους πελατεία, οι αντιρατσιστικές οργανώσεις της κάτω πλατείας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η καθυστέρηση της επιβολής των δημοσιονομικών μέτρων, η οποία βάζει σε κίνδυνο την κερδοφορία των επιχειρήσεων, άρα και την δικιά τους ύπαρξη ως κόμμα, η συναίνεση του Αντώνη στο μεσοπρόθεσμο και η μελλοντική του συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης η δήθεν αντιμεταναστευτική πολιτική του, στοιχεία που υποδαυλίζουν την παρουσία του ΛΑΟΣ στο επόμενο κοινοβούλιο, η Σπίθα της οποίας οι απόψεις είναι ανταγωνιστικά φασίζουσες και μάλιστα με μια ιδιαίτερη αριστερή ένδυση αλα ΕΑΜ, στοιχείο που επίσης θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ΛΑΟΣ.

Είναι να μην κατέβουν στους δρόμους, μιας και πέτυχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε διαδήλωση στην οποία δεν θα τους πάρουν με τις πετρες ?

ΠΑΜΕ : Απεργούμε 28 - 29 Ιούνη. Δε γονατίζουμε - Δε σκύβουμε το κεφάλι

AΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 7μ.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου. Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.

-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.
-Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι
Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία –η μορφή και τα αιτήματα της - την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.
Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: 

-πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς.
-πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Η αστική προπαγάνδα του εμφυλίου

Με εφαλτήριο πολλά σχόλια και δημοσιεύματα που οι συγγραφείς του Κόκκινου Φάκελου έχουν εντοπίσει στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά βιβλία, κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε μια ανάλυση της αστικής προπαγάνδας του εμφυλίου. Ο λόγος για την απόφασή μας αυτή είναι να στοιχειοθετηθεί ένα φίλτρο επεξεργασίας των διάφορων απόψεων που κυκλοφορούν έτσι ώστε να γίνεται εύκολος ο εντοπισμός των ψευδών προπαγανδιστικών στοιχείων με τα οποία λερώθηκε η αριστερά και το ΚΚΕ κατά την περίοδο του εμφυλίου. 
Πατέρας της αντικομουνιστικής προπαγάνδας στην Ελλάδα υπήρξε πέραν κάθε αμφιβολίας ο Ιωάννης Μεταξάς. Η εδραιωμένη στην κατάρρευση του αστικού κοινοβουλευτισμού μεταξική δικτατορία, χρειάζονταν από την αρχή μια δέσμη επιχειρημάτων κατά των κομμουνιστών, ιδιαίτερα μετά τον Μάη του 1936, που το μεταξικό καθεστώς έρχεται στην πρώτη μετωπική σύγκρουσή του με τον αγανακτισμένο λαό. Η απάντηση έρχεται από έναν άλλο κύριο με γνωστό στην ανθρώπινη ιστορία επίθετο. Τον Γιόζεφ Γκέμπελς. Μια από τις αρχές που πρότεινε ο Γκέμπελς για την προπαγάνδα του τρίτου Ράιχ, πρέσβευε το παρακάτω: «Ρίξε λάσπη στον πολιτικό σου αντίπαλο». Έτσι λοιπόν για την μεταξική δικτατορία εφευρέθηκε το Μακεδονικό Ζήτημα. Εκεί γεννιέται η άποψη ότι οι κομμουνιστές επιθυμούν την παραχώρηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία επιχείρημα καθαρά αίολο και επίπλαστο. Με το επιχείρημα αυτό το οποίο πλασάρεται με την σωστή τεχνική στον λαό, οι κομμουνιστές, συλλαμβάνονταν, εκτελούνταν και εξορίζονταν. Αργότερα, όταν ο Μανιαδάκης καταφέρνει να εισχωρήσει στον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ εκδίδεται και ασφαλίτικος Ριζοσπάστης με διάφορα ανάλογα δημοσιεύματα για το Μακεδονικό. Το στοιχειό αυτής ακριβώς της μεταξικής προπαγάνδας υιοθετήθηκε αναφανδόν και από την αστική τάξη και τους εκφραστές της στον εμφύλιο.

Krokodil : Το νέο ναρκωτικό της Ρωσίας

Άρθρο : της εφημερίδας "The Independent"
Μετάφραση : Manny Calavera για το Redflyplanet 

Ο Ολεγκ ρίχνει μια γρήγορη ματιά γύρω του και όντας σίγουρος ότι κανείς δεν τον βλέπει, μπαίνει σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο σοβιετικής περιόδου, όπου τον περιμένει ο Σάσα. Στριμωγμένοι στην βρώμικη κουζίνα ενός διαμερίσματος, αδειάζουν το περιεχόμενο μιας μπλε σακούλας για ψώνια την οποία ο Ολεγκ ‘έχει φέρει μαζί του- παυσίπονα, ιώδιο, υγρό αναπτήρα, λάδι καθαρισμού και μια συλλογή από φιάλες, σύριγγες και μαγειρικά σκεύη.

Μισή ώρα αργότερα, μετά από πολύ βράσιμο, απόσταξη, ανακάτεμα και κούνημα, αυτό που απομένει είναι μια καραμελόχρωμη ουσία στη μύτη της σύριγγας και μια ενοχλητική μυρωδιά καμένου ιωδίου στον αέρα. Ο Σάσα προσαρμόζει μια βρώμικη βελόνα στην σύριγγα και ψάχνει για φλέβα στο μελανιασμένο χέρι του. Μετά από λίγη ώρα βρίσκει το κατάλληλο σημείο και δίνει την σύριγγα στον Όλεγκ λέγοντάς του να κάνει την ένεση. Κλίνει τα μάτια και δέχεται τη δόση του.

Η Ρωσία έχει πιο πολλούς χρήστες ηρωίνης από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο –έως και 2 εκατομμύρια σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς. Για τους περισσότερους, η μοίρα τους είναι μια ζωή γεμάτη εγκληματικές πράξεις, φυλακίσεις, πιθανότητες να κολλήσουν HIV και ηπατίτιδα C και πρόωρος θάνατος. Οι προσπάθειες να διακοπεί η αθρόα είσοδος ηρωίνης από το Αφγανιστάν στη Ρωσία είχαν μικρή επιτυχία και η τιμή του ναρκωτικού στην πιάτσα συνεχώς αυξάνεται και γι αυτούς τους χρήστες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση τους, ένα ακόμη πιο τρομερό φάντασμα έχει κάνει την εμφάνιση του.

Πρωτοπόροι οι Τσέχοι στην ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων. Στα 73 η σύνταξη !

Σε σημαντικές καταστροφικές αλλαγές για την πλειοψηφία του λαού προχώρησε η τσεχική Βουλή, συνεχίζοντας το σάρωμα όποιας λαϊκής κατάκτησης έχει απομείνει σήμερα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού σε αυτήν την κεντροευρωπαϊκή χώρα, και την ένταξη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Οπως έγινε γνωστό, την Τρίτη εγκρίθηκαν τροποποιήσεις στο σύστημα Υγείας καθώς και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το Γενάρη του 2012.

Συγκεκριμένα, με 105 ψήφους υπέρ και 73 κατά (των κομμουνιστών βουλευτών και των σοσιαλδημοκρατών) η Βουλή ενέκρινε τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 73 χρόνια! Η κυβέρνηση, επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» αλλά και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής (σύμφωνα με υπολογισμούς του 2011 φτάνει τα 77,19 χρόνια), πρότεινε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους σημερινούς 40χρονους στα 66 χρόνια, σε όσους γεννήθηκαν το 1977 στα 67 χρόνια, για όσους σήμερα είναι 10 χρόνων στα 71 χρόνια και για όσους γεννηθούν το 2012 στα 73!

Καλές και οι δυο

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Μια παρεξήγηση ήταν. Πάει, πέρασε. Είπε μια κουβέντα ο Πάγκαλος, είπε μια κουβέντα κι ο Σαμαράς, νερό κι αλάτι. Αλλα είναι τα σπουδαία: Η σωτηρία της χώρας. Επ' αυτού πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους (ει δυνατόν: να τις ενώσουν) το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δεν είναι ώρα τώρα να τσακώνονται ποιος έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Μα, και οι δύο την έφεραν.

Ο ένας, για παράδειγμα, την έφερε με νόμους όπως εκείνος ο απεργοκτόνος και αντεργατικός «330». Ε, ο άλλος την έφερε με «άρθρα 4». Και οι δυο μαζί την έφεραν, έχοντας στο ενεργητικό τους το 95% των απεργιών - βάσει των δικών τους νόμων - να κηρύσσονται «παράνoμες και καταχρηστικές».

Και ο ένας και ο άλλος έχουν επιστρατεύσεις, μαθητοδικεία, αγροτοδικεία, ΜΑΤ, ξύλο, προβοκάτορες, «γνωστούς - αγνώστους».

Η Δημοκρατία της τάξης που σώριασε την Βασιλακοπούλου, τον Κουμή, την Κανελοπούλου, τον Τεμπονέρα, τον Γρηγορόπουλο, δεν είναι μόνο του ενός ή μόνο του άλλου. Είναι και των δυο τους.

22 Ιουνίου 2011

Βίντεο: η διαμετρικά αντίθετη στάση των άρχουσων ΜΜΕ απέναντι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και των “αγανακτισμένων” – ζητήματα πάλης

Δείτε πως “έβλεπαν” και σχολίαζαν όλα αυτά τα χρόνια τις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια και εφημερίδες), πολιτικά κόμματα, ΓΣΕΕ, κλπ. Και αντίστοιχα πως “υποδέχτηκαν” και “αγκάλιασαν” τους “αγανακτισμένους” στις πλατείες, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσουν και να κατευθύνουν μια πραγματική αγανάκτιση ενός κόσμου,για όλα αυτά που τους συμβαίνουν (και για τα οποία ωστόσο κάποιοι τους είχαν προειδοποιήσει και κατά των οποίων αγωνίζονταν με συνέπεια όλο το προηγούμενο διάστημα)…
Δείτε επίσης ποια υπήρξε η στάση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ απέναντι στους “αγανακτισμένους”, αλλά και ποια ζητήματα πάλης θέτουν σε πρώτη γραμμή…

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο πραγματικά, αξίζει να το δείτε, πέρα από ιδεολογικοπολιτικές προτιμήσεις και αντιλήψεις… Erodotos Weblog

Απόσπασμα απο την χθεσινή πολύ καλή ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στην Βουλή


ΣΧΕΔΟΝ …ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

Αναδημοσιευση απο Dies brumalis

Οδεύουμε προς ένα οριακό σημείο, όπου πια κανείς δεν μπορεί να ταλαντεύεται. Έχει κανείς την αίσθηση ότι όλο και περιορίζεται ο χρόνος, όπου οι ακαδημαϊκές συζητήσεις έχουν κάποιο νόημα. Στο τέλος, η στοίχιση σε στρατούς θα γίνει αναγκαστική εκ των πραγμάτων.

Ακόμα, βέβαια, το παρόν είναι μόνο γκρίζο και απειλητικό. Ακόμη, όσοι πιστεύουν ότι ανήκουν σε προνομιούχα τάξη χαίρονται κακομοίρικα τα καλά της. Αλλά ο φόβος μας έχει κυριεύσει όλους, αν και και στους περισσότερους το ιδανικό τους δεν πάει πιο μακριά από το να γίνουν πάλι ό τι ήταν και οι κατά μια γενιά πριν από αυτούς την τελευταία εικοσαετία.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που κοπιάζουνε από κάτω, που η ζωή γι’ αυτούς είναι μια αιώνια ρόδα που γυρνάει μέσα στη νύχτα. Και ο κόσμος είναι αλλιώτικος όταν τον κοιτάς από πάνω κι αλλιώτικος όταν τον κοιτάς από κάτω. Μόλις πατάς το πόδι σου στο στρατόπεδο της φτώχειας τότε ανακαλύπτεις τον κόσμο. Όταν τα μέσα της ζωής αρχίζουν να γίνονται δύσκολα, αυτό που έχει σημασία είναι με ποιο τρόπο θα γίνει η υπονόμευση αυτού του κόσμου για να είναι δυνατό το άνοιγμα μιας διεξόδου. Η υπόσχεση, «στερήσου τώρα, αργότερα θα παραχορτάσεις», δεν μπορεί τότε κανέναν να καθησυχάσει.

Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά

Αναδημοσιευση απο groucho marxism

Την προηγούμενη Κυριακή, γράφοντας για τον πρόσφατα χαμένο Gil Scott Heron, βρέθηκα μπροστά στον πειρασμό να μεταφράσω το γνωστότερο τραγούδι/ποίημα του, «The revolution will not be televised». Το πλήθος όμως τον αναφορών, σε χρόνους, τόπους και γεγονότα απόλυτα συγκεκριμένα και, πιο πολύ, η άγνοια μας για τις συγκεκριμένες συνθήκες και θερμοκρασίες, έκοβε όλη την ένταση, έκρυβε το ίδιο το κουκούτσι του τραγουδιού. Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια παράλληλη ανάπτυξη με το αρχικό κείμενο, μια προσπάθεια να μεταδοθεί η τότε οργή στη σημερινή απελπισία. Μια μεταγραφή που κρατά τα ελάχιστα μα επιθυμεί να μιλήσει για τις αρρώστιες, τους φόβους και τις ελπίδες των δικών μας ημερών, μεταφράζοντας μόνο την αρχή και το τέλος του τραγουδιού, με πλάγια γράμματα. Μακάρι η συγκεκριμένη κίνηση να μην κριθεί υπερφίαλη ή, πολύ περισσότερο, ασεβής...

Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά

Δεν θα μπορέσεις να κάτσεις σπίτι αδερφέ μου,
δεν θα μπορέσεις να συνδεθείς, να ανάψεις, να παραιτηθείς.
Δεν θα μπορέσεις να πετάξεις τον εαυτό σου στην πρέζα και να ξεχαστείς,
να κάνεις ένα διάλειμμα για μπίρα ανάμεσα στις διαφημίσεις.
Γιατί η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά

21 Ιουνίου 2011

“To Χρήμα ως Κέρδος” ( Μέρος IV)


Αναδημοσίευση από CROUSMA

(Το ΙΙI μερος εδω)
(Το ΙΙ μερος εδω)
(Το Ι μερος εδω)
 

"...Το κράτος είναι προϊόν της κοινωνίας σε ορισμένη βαθμίδα εξέλιξης..." *

«...Μια τέτοια κοινωνία μπορούσε να υπάρχει μονάχα είτε σε αδιάκοπη ανοιχτή πάλη αυτών των τάξεων μεταξύ τους, είτε κάτω από την κυριαρχία μιας τρίτης δύναμης που στεκόταν φαινομενικά πάνω από τις αντιμαχόμενες τάξεις, να καταστέλλει την ανοιχτή τους σύγκρουση και επέτρεπε να γίνει η ταξική πάλη το πολύ - πολύ στο οικονομικό πεδίο, με τη λεγόμενη νόμιμή μορφή. Το καθεστώς των γενών είχε φάει τα ψωμιά του. Είχε τιναχτεί στον αέρα...από την διάσπαση της κοινωνίας σε τάξεις. Αντικαταστάθηκε από το κράτος... Το κράτος δεν είναι, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση μια δύναμη που επιβλήθηκε στην κοινωνία απέξω. Το κράτος δεν είναι επίσης η "πραγματοποίηση της ηθικής ιδέας", η "εικόνα και η πραγματοποίηση του ορθού λόγου", όπως ισχυρίζεται ο Χέγκελ. Το κράτος είναι προϊόν της κοινωνίας σε ορισμένη βαθμίδα εξέλιξης...και η δύναμη αυτή που βγήκε από την κοινωνία, αλλά που τοποθετήθηκε πάνω από αυτήν, που όλο και περισσότερο αποξενωνόταν απ' αυτήν, είναι το κράτος... Επειδή το κράτος δημιουργήθηκε από την ανάγκη να χαλιναγωγούνται οι ταξικές αντιθέσεις, και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση αυτών των τάξεων, είναι κατά κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξης, που με την βοήθεια του κράτους γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη τάξη, και έτσι αποκτάει νέα μέσα για την κατάπνιξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης... To δεύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η εγκαθίδρυση μιας δημόσιας εξουσίας.... Για να διατηρείται αυτή η δημόσια εξουσία χρειάζονται οι εισφορές των πολιτών - οι φόροι... με την πρόοδο του πολιτισμού δεν φτάνουν πια ούτε κι αυτοί. Το κράτος εκδίδει γραμμάτια για το μέλλον, κάνει δάνεια, κρατικά χρέη. Η γριά Ευρώπη έχει πικρή πείρα και απ’ αυτά.

20 Ιουνίου 2011

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση

1) Μείωση των αμοιβών στο Δημόσιο με το νέο μισθολόγιο.
2) Πάγωμα της ανά διετία μισθολογικής εξέλιξης (κλιμάκια) των αποδοχών των εργαζομένων.
3) Αύξηση των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης από 37,5 σε 40 ώρες.
4) Απολύσεις συμβασιούχων, με στόχο τη μείωση κατά 50% των συμβασιούχων για φέτος και κατά 1% για κάθε επόμενη χρονιά μέχρι το 2015.
5) Εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και άρα μερικής αποζημίωσης στο Δημόσιο.
6) Καθιέρωση της μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών.
7) Εφαρμογή του κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο για το 2011 και «1 προς 5» μέχρι το 2015.

Γενική αύξηση της φορολογικής επιδρομής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων:

1) Επιβολή έκτακτης ετήσιας εισφοράς μέχρι το 2015, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή, πάνω από 571 ευρώ το μήνα. Οι συντελεστές της εισφοράς δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι από 1% μέχρι και 4% για τα υψηλότερα εισοδήματα. Ξεπερνώντας ακόμα και τους εαυτούς τους, οι κυβερνώντες ονομάτισαν αυτόν τον επιπλέον φόρο ως «εισφορά αλληλεγγύης».

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο του βουλευτή Άγγελου Τζέκη

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει με βαθιά θλίψη τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ σ. Άγγελου Τζέκη. 
 
Ο σ. Άγγελος Τζέκης έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης. Ως στέλεχος και ως βουλευτής του ΚΚΕ δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Τίμησε τον τίτλο του κομμουνιστή βουλευτή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, σε ολόκληρη τη Μακεδονία, τη Θράκη και όπου αλλού χρειάστηκε.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου μας.